Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona consolida la Xarxa de coordinadors i coordinadores de mobilitat escolar de la ciutat

El consistori aposta per aquesta iniciativa de foment de la mobilitat escolar sostenible després de l’èxit del pla pilot de l’any passat.

L’Ajuntament de Girona consolidarà la Xarxa de coordinadors/ores de mobilitat escolar després de l’èxit del pla pilot que va tenir lloc l’any passat. El consistori ha decidit apostar per aquesta iniciativa de foment de la mobilitat escolar sostenible, autònoma, segura i saludable i ampliarà el nombre de centres educatius participants de 8 a 13. La setmana passada es va fer la primera trobada virtual d’aquest curs 2021-2022 entre les diverses escoles involucrades. La regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda, i el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, van participar en la reunió i van donar la benvinguda a tothom. 

“Des del consistori celebrem la continuïtat dels coordinadors i coordinadores que van iniciar la prova pilot l’any passat i l’adhesió dels cinc nous membres que s’hi ha incorporat enguany. Tenim la voluntat de crear un espai d’intercanvi d’experiències per dotar les persones que conformen la Xarxa de la màxima autonomia possible i de les eines de treball necessàries, amb l’objectiu de fomentar la mobilitat escolar que desitgem. A l’Ajuntament ens  posem a la seva disposició per ajudar-los i acompanyar-los en els seus reptes”, va explicar la regidora de Mobilitat i Via Pública, Marta Sureda.

“Hem de pensar la ciutat amb mirada d'infant. Això implica pensar com es mourà, com es desenvoluparà, com interaccionarà a l'entorn de les escoles. Pensar tots aquests espais perquè un infant se senti còmode és la clau de l'èxit. Si l'infant se sent bé, la seva família també s'hi sentirà, i la gent gran, i les persones amb mobilitat reduïda, i així tothom”, hi va afegir el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran.

Fins ara, les escoles participants eren les següents: l’Escola Domeny, l’Escola Migdia Girona, l’Escola Pública Joan Brguera, el Col·legi Dr. Masmitjà, l’escola FEDAC Sant Narcís, El Bosc de la Pabordia, el Centre d'Educació Especial Font de l'Abella i l’Escola El Pla. Aquest any, la Xarxa s’ha ampliat amb la incorporació de cinc centres més: l’Escola Carme Auguet, la FEDAC-Pont Major, l’Escola Santa Eugènia, l’Escola Àgora i l’Escola Pericot.

La intenció del consistori és que en els propers anys s’adhereixin a la iniciativa totes les escoles de Girona i que la Xarxa esdevingui un espai de treball on fomentar la mobilitat escolar sostenible, autònoma, segura i saludable a la ciutat.

La Xarxa de coordinadors i coordinadores de mobilitat escolar es va posar en marxa l’any 2020 amb l’objectiu d’establir una figura de referència en cada centre educatiu que serveixi d’enllaç entre l’escola, les famílies, l’alumnat, l’Ajuntament de Girona i tots els agents implicats en matèria de mobilitat.

Tornar