Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona il·luminarà la façana de color blau turquesa per donar visibilitat a les persones que tenen dislèxia 

L’acció tindrà lloc demà, dia 8 d’octubre, en el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dislèxia.

Font: CRDI Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona il·luminarà demà de color blau turquesa la façana de l’edifici consistorial per commemorar el Dia Internacional de la Dislèxia, que té lloc cada 8 d’octubre. La campanya, organitzada per l’Associació Dislèxia i Família (Disfam), porta per lema “Units per la dislèxia” i té com a objectiu donar visibilitat al 10% de la població mundial que pateix aquest trastorn per garantir una educació i un futur en igualtat de condicions i oportunitats que la resta de la ciutadania. 

La dislèxia és un trastorn de l'aprenentatge de la lectoescriptura, de caràcter persistent i específic. El tret principal és una dificultat específica i significativa en el desenvolupament de les habilitats per a la lectura i escriptura, que no pot explicar-se únicament per l'edat mental, per problemes de la precisió visual o per una escolarització inadequada, segons ho defineix l'Organització Mundial de la Salut. 

Tornar