Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Un esclat de colors que il·lumina la ciutat il·lustra el cartell de les Fires de Sant Narcís 2021 

L’autor de la creativitat és el dissenyador gràfic i professor gironí Juanjo Valeros Mena

Presentació del cartell de les Fires de Sant Narcís 2021

Un esclat de colors que il·lumina la ciutat després d’uns temps difícils marcats per la pandèmia de la COVID-19 és la imatge que il·lustra el cartell de les Fires de Sant Narcís 2021, que se celebraran del dijous 28 d’octubre al diumenge 7 de novembre. Aquest matí l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, han donat a conèixer en roda de premsa l’obra guanyadora, acompanyats per l’autor, el dissenyador gràfic i professor del batxillerat artístic de l’Institut Santiago Sobrequés i Vidal, Juanjo Valeros Mena (Girona, 1967). 

“Després d'uns anys complicats, el cartell és ple de vida i colors, i convida a viure les Fires de forma festiva. En Juanjo és gironí, una persona molt vinculada a la ciutat, i això suposo que l'ha ajudat a copsar què signifiquen les Fires. El que sedueix del cartell és que més enllà del perfil de la ciutat hi ha un munt d'elements que identifiquen Girona i les Fires”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona.  

El vicealcalde Quim Ayats ha explicat que el jurat va valorar de l’obra “les possibilitats d’adaptació gràfica, la innovació en el disseny i la composició, molt diferent dels cartells d’altres anys; així com la riquesa de colors i el dinamisme de les formes, la qual cosa convida a l’alegria i a la festa”. Alhora s’ha tingut en compte la proposta gràfica animada que recull imatges i simbologia característica del calendari festiu i de la imatgeria gironina. “Destaca aquesta llum i esperança que irradia en uns moments complicats que estem vivint”, ha afegit.

L’objectiu del disseny, segons ha explicat l’autor, és reflectir una sensació de felicitat després del període de pandèmia que hem viscut, i mostrar les ganes de festa que té la ciutadania. És per aquest motiu que ha optat per fer un disseny estètic amb molt de color, el qual contrasta amb la negror de l’skyline de la ciutat de Girona.

Amb aquest disseny, l’autor ha volgut retre un homenatge als focs artificials, els quals es van haver de suspendre el 2017 per motius polítics després de les detencions de diversos membres del Govern català i el 2020 per la pandèmia. “Una festa major sense focs és mitja festa, són una part emblemàtica i són referents de les Fires de Sant Narcís, mai poden faltar”, ha afirmat Valeros. 

Alhora, ha volgut també fer un homenatge a les diferents icones que representen Girona i les seves fires, com la mosca, els diables, els gegants o les castanyes. Símbols que han hagut d’estar en quarantena. “Aprofitant els focs artificials, les icones de Girona també surten per il·luminar-se”, ha explicat. En concret, hi ha una trentena d’icones distribuïdes en l’esclat de colors de tal manera que, com si es tractés d’un joc, la ciutadania les ha d’anar descobrint. 

Web de les Fires de Sant Narcís
Cartell en PDF
Tornar