Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Comunicat amb motiu de la detenció de Carles Puigdemont

Imatges de la compareixença

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicealcalde de Girona, Quim Ayats, i el regidor del consistori Lluc Salellas, en representació dels grups municipals de Junts per Catalunya (JxCAT-Junts), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC-AM) i Guanyem Girona, han llegit un comunicat conjunt amb motiu de la detenció de Carles Puigdemont. 

“La detenció ahir a la nit a l’Alguer del president de la Generalitat de Catalunya i alcalde de Girona Carles Puigdemont torna a posar de manifest la situació de repressió en què es troba el moviment independentista català dins l’Estat Espanyol. El regne d’Espanya continua vulnerant els nostres drets fonamentals tant individuals com col·lectius a través de mecanismes situats fora de l’Estat de Dret.

El president Puigdemont era a l’Alguer per assistir a l’aplec cultural internacional Adifolk, on precisament hi ha també representació de diverses entitats culturals de la nostra la ciutat.

Els tres grups municipals a l’Ajuntament de Girona Junts per Catalunya, Guanyem i Esquerra ens unim per condemnar aquest nou atac a les institucions catalanes, i exigim que per respecte al dret europeu es produeixi l’alliberament immediat del Molt Honorable President de la Generalitat Carles Puigdemont. El president Puigdemont és un home lliure, que té reconegut el dret de moure’s lliurament per Europa per continuar exercint d’eurodiputat amb normalitat. 

L’Estat italià haurà d’actuar d’acord a les regles del joc de què ens hem dotat tots els europeus, ja que d’altra manera seria un fracàs monumental de la Unió Europea i del nostre sistema judicial comú. I recordem que fins ara les resolucions judicials emeses a Europa han contravingut tota l’estratègia jurídica repressiva de l’Estat Espanyol contra els presos i exiliats polítics. Recordem també que organismes com el Consell d’Europa o Amnistia Internacional han sigut clars en denunciar que l’Estat Espanyol no respecta els drets fonamentals. 

Com hem anunciat a primera hora, avui queda suspesa tota participació dels membres del govern de Girona en tots els actes institucionals, mentre estem a l’espera de l’evolució dels esdeveniments. Fem una crida també al conjunt de l’independentisme a manifestar-se de manera massiva i pacífica, per reclamar la llibertat del president Puigdemont, però també per denunciar la constant vulneració de drets de l’Estat Espanyol i la repressió contra l’independentisme. I també per mostrar la voluntat de materialitzar la independència de Catalunya”.
 

Tornar