Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La 14ª edició de la programació cultural Pepe Sales girarà al voltant de l’autor Charles Bukowski

Les activitats s’emmarquen dins la celebració del centenari de l’escriptor i poeta, i tindran lloc a Girona entre el 23 de gener i el 5 de febrer del 2021.

La 14ª edició de la programació cultural Pepe Sales girarà al voltant de l’escriptori i poeta Charles Bukowski, considerat un autor emblemàtic i una figura irreverent de la literatura del segle XX. El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i els organitzadors de la iniciativa i responsables de l’Associació La Penyora Cultura, Consol Ribas i Lluís Llamas, han presentat avui l’esdeveniment, que s’emmarca en la celebració del centenari de Bukowski (Andernach 1920 - San Pedro 1994). A l’acte també hi ha intervingut la periodista Ester Bertran; l’artista Edgar Massegur; l’actriu i recitadora Mariona Ginès, i la filòloga Sílvia Ardèvol.

El Pepe Sales arrencarà el dia 23 de gener, a les 19 h, amb un triple espectacle al Centre Cultural La Mercè, on s’hi farà el recital de poesia Dirty art, l’exposició d’arts plàstiques “Charles Bukowski”, i la performance Cafè Bukowski. Les propostes s’allargaran fins al dia 5 de febrer, amb la projecció d’un documental i de diversos curtmetratges inèdits dedicats a l’escriptor; recitals de poesia, espectacles de diverses disciplines artístiques, una conferència, i un debat sobre la crisi i la cultura dins el context actual.

El vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, ha agraït la dedicació de l’organització i la seva empenta per tirar endavant l’esdeveniment: “Des del consistori estem contents que Girona pugui gaudir un any més d’aquest festival. Creiem que des del sector cultural és important transmetre el missatge positiu de ‘fem-ho’, seguim endavant amb la programació cultural, sempre complint amb les mesures sanitàries i de seguretat”.  

Aquest any, com a mesura de contenció de la COVID-19, els actes tindran aforament limitat i caldrà inscriure-s’hi prèviament enviant un correu electrònic a associacio@lapenyora.com. A més, en cas d’un augment de les restriccions per la pandèmia, les propostes es retransmetran per streaming a través del web de de l’esdeveniment.

El Festival d’Art Independent Pepe Sales dedica cada any la seva programació a difondre l’obra d’autors de culte amb llenguatge propi, avantguardista i revolucionari. En edicions anteriors, han estat protagonistes de l’esdeveniment els artistes Pepe Sales, Miquel Bauçà, Pedro Casariego, Lluís Vilà, Santa Teresa de Jesús, Carilda Oliver Labra, Juan Eduardo Cirlot, Renèe Vivien, Roberto Bolaño, Jean Genet, Elena Garro, Yi Sang, i Forugh Farrojzad.

Podeu consultar el dossier de premsa i tota la programació al web:

www.festivalpepesales.org
Tornar