Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Servei Municipal d’Ocupació inicia una nova edició del programa Treball als Barris

El projecte inclou un total d’onze actuacions, que es portaran a terme als barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, i tindrà una durada de 10 mesos.

El projecte Treball als Barris està finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als Barris i té com a objectiu fomentar el desenvolupament local i l’activitat econòmica i millorar les possibilitats d’inserció i qualificació professional de les persones desocupades.

Dins aquest projecte es donarà continuïtat al dos Dispositius d’Inserció Sociolaboral del Servei Municipal d’Ocupació, dirigits a la població adulta i a joves dels barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, que tenen com a finalitat la de portar a terme accions d’orientació, assessorament i qualificació que repercuteixin de manera positiva en el nivell de competències i habilitats professionals de les persones participants. 

Enguany, s’ha fet una aposta clara per fomentar la capacitació de les persones participants en l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació i, d’aquesta manera, combatre la factura digital social. En aquest sentit, es programaran un total de 6 accions de capacitació digital de diferents nivell: tres cursos d’alfabetització digital, un de competències digitals bàsiques, un de competències digitals avançades i un sobre xarxes socials. A part, també es preveu portar a terme tres accions de qualificació professional: un curs d’instal·lacions elèctriques i tèrmiques de 200 hores, un de barberia de 200 hores i, finalment, un de màrqueting digital i e-commerce de 100 hores.

En el marc d’aquest programa també es preveu la contractació laboral de 16 persones en situació d’atur durant 7 mesos, per tal de facilitar l’adquisició d’experiència professional i millorar la seva ocupabilitat mitjançant la realització d’obres i serveis d’interès general i social, de caràcter temporal, als barris d’actuació. En concret, estan previstos els següents projectes: Brigada d’educació ambiental (3 contractes), Brigada de microurbanisme i rehabilitació d’equipament (4 contractes), Brigada de viverisme i manteniment de les Hortes de Santa Eugènia (3 contractes), Detecció i intervenció individual i comunitària de les situacions de soledat no volguda (1 contracte), Dinamització i suport a la logística dels equipaments d’ocupació (1 contracte) i Equip de dinamització comunitària (6 contractes). 

I, ja per últim, el programa permetrà la contractació de 3 tècnics/ques, a jornada complerta durant 10 mesos, per portar a terme tasques de generació d’activitat econòmica i desenvolupament del territori, de foment de l’ocupació juvenil i de coordinació del projecte ocupacional i de desenvolupament local.

Projecte "Treball als barris"
Tornar