Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La màgia dels Reis d’Orient arribarà a tots els barris de Girona

L’arribada de Ses Majestats a la ciutat es podrà veure per TV Girona el dia 5 de gener i durant el mateix dia diferents punts del municipi s’emplenaran de màgia. La nit clourà amb un espectacle de focs artificials. A partir del 28 de desembre es repartiran bústies per tots els barris de la ciutat que estaran custodiades per patges reials, si les mesures ho permeten

La màgia dels Reis d’Orient arribarà aquest any a tots els barris de Girona. L’arribada de Ses Majestats es podrà veure en exclusiva per TV Girona, el dia 5 de gener del 2021 a les 20 h, i, a més, durant el mateix dia diferents punts del municipi s’emplenaran de màgia. També, ja des dels dies previs, s’instal·laran bústies a tots els barris, custodiades pels patges reials si les mesures ho permeten, per tal que els més petits puguin fer arribar la seva carta als Reis. Així ho han anunciat avui en roda de premsa el vicealcalde de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el president de la Confraria de Jesús Crucificat – Manaies de Girona, Xavier Serra; i el Patge Reial del Fanalet.

“La pandèmia ha obligat a repensar la cavalcada de Reis, i des del govern de Girona hem escoltat les demandes de Ses Majestats i hem fet una aposta clara perquè la màgia arribi per primer cop a la història, a tots els barris de la ciutat per apropar-ho a tothom”, ha assegurat el vicealcalde Quim Ayats, que ha avançat que totes les activitats estaran adaptades a la situació actual marcada per la COVID-19, però ha demanat responsabilitat a la ciutadania. “Són unes dates molt assenyalades i màgiques, per això s’han organitzat desenes d’activitats perquè s’estableixi una relació especial entre els infants i els Reis, intentant encendre l'interès, la il·lusió i les ganes dels més petits perquè visquin i gaudeixin les festes més intensament”, ha afegit.

“Aquest any és un any diferent, on tots hem patit molt. Això, a Orient ho saben. A tot arreu ha estat així. Per aquest motiu ara més que mai cal buscar la màgia a cada dia, a cada petit detall i a cada acció. Ses Majestats així ens ho han transmès. Ells estaran a Girona el dia 5 de gener i, si poden, abans hi passaran d’avançat alguns dels seus patges. Tots treballen amb moltes ganes perquè així sigui. Fa molt de temps que es preparen perquè els més menuts puguin viure com cal el dia més màgic de l’any”, ha explicat Xavier Serra, president de la Confraria dels Manaies de Girona, organitzadors de l’arribada i l’estada dels Reis d’Orient a la ciutat de Girona des de l’any 1956.

Durant les festes de Nadal i fins a la nit més màgica, la dels tres Reis, la Confraria dels Manaies de Girona a petició de Ses Majestats han organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i d’altres entitats, diferents activitats i espectacles per mantenir ben viva la màgia dels Reis d'Orient, aquest any en un format diferent adaptat a la situació sanitària. 

Del 18 de desembre al 5 de gener, es posarà a disposició de les famílies i de tothom a qui li interessi un fanalet retallable perquè cadascú se’n pugui fabricar un durant les festes. La plantilla i les instruccions es trobaran a les webs de la Confraria i de l’Ajuntament de Girona i es fa una crida a què tothom l’exposi en el seu balcó, sigui aquest o un altre fanalet, quan s’apropi el dia 5 de gener.  “Ses Majestats necessiten saber el camí per arribar a cada casa! Els hi hem de posar fàcil! Per això és molt important que els assenyalem on està Girona. Sabeu com ho podem fer? Podem posar a cada llar el nostre fanalet, així sabran que allà, la nit del dia 5, han de fer parada!”, ha remarcat el Patge Reial del Fanalet.

D’altra banda, el pròxim dilluns, els nens i nenes de Girona, de P3 a 4rt de primària, rebran una carta personal dels Reis d’Orient en la qual els explicaran que tot i les dificultats s’estan preparant per arribar a Girona el dia 5 de gener. A més, Ses Majestats els enviaran un missatge d’alegria i d’esperança per unes festes diferents. En total s’enviaran unes 6.000 cartes, les quals estaran adaptades pels infants amb diversitat funcional.

A partir del dilluns 28 de desembre, apareixeran bústies en 13 punts diferents de la ciutat perquè els infants puguin fer arribar la carta als Reis, i en el cas que sigui necessari deixar-hi el xumet. Estaran presents a tots els barris durant el matí, de les 11 a les 13h, i la tarda, de les 16 a les 18h. Aquestes bústies màgiques han estat enviades per Ses Majestats expressament per evitar el contacte personal amb els carters i així poder recollir igualment les peticions dels més petits. Les bústies estaran custodiades per patges reials, si les mesures ho permeten, i els infants podran dipositar les cartes a través d’un circuit d’entrada i sortida per tal de mantenir la distància de seguretat. 

També hi haurà la possibilitat d’enviar la carta de forma telemàtica a través de la web de l’Ajuntament de Girona, a girona.cat/nadal/cartaalsreis. Els més petits hauran d’emplenar la carta amb el seu nom, lloc on viuen i la llista de regals i desitjos que vulguin demanar per aquestes festes. Tot seguit, rebran una resposta dels tres Reis. 

A mesura que s’acosti l’arribada dels tres Reis a la ciutat, del 2 al 5 de gener, de les 17h a les 23h, s’il·luminarà la Catedral simbolitzant l’Estrella d’Orient per assenyalar el camí a seguir per les comitives de Ses Majestats.

El dia clau, el 5 de gener, els Reis arribaran a Girona. Diferents punts del municipi s’emplenaran de màgia i, a partir de les 20 h, s’emetrà per TV Girona l’arribada de Ses Majestats a la ciutat. A través de la pantalla, la ciutadania podrà veure els Reis amb música, balls i danses que els acompanyaran per poder dur la màgia i l’alegria a totes les llars.

Posteriorment, cap a les 20.45h es farà una crida a la població perquè tothom surti als balcons, finestres i terrasses per cantar la cançó dels tres Reis. La cançó es passarà també per TV Girona. Seguidament, com a colofó final, a les 21h s’activaran castells de focs artificials arreu de la ciutat, que seran el tret de sortida a la nit més llarga de l’any per Ses Majestats. Els focs es llançaran des de diferents barris perquè pugui arribar la fresa i la màgia al màxim de racons. Com ha comentat el Patge Reial del Fanalet, l’objectiu és clar: “Entre tots aconseguirem que aquest Nadal i dia de reis sigui segur i, sobretot, màgic!”, ha afirmat. 

Web de Nadal
Missatge de benvinguda de Ses Majestats
Ubicació de les bústies reials i patges
Carta als Reis d'Orient en línia
Tornar