Header: Girona, ciutat educadora

Girona, Ciutat Educadora

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona lliura la primera Beca Premi d'Europa a l'Institut Santiago Sobrequés

L'acte ha donat el tret de sortida a la segona edició de la Setmana de la Ciutat Educadora. La beca, que està dotada amb 10.000 euros, tindrà continuïtat els propers anys.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha lliurat aquest matí la Beca Premi d’Europa a l’Institut Santiago Sobrequés. Aquest acte, que ha tingut lloc al mateix centre educatiu i en el qual han participat el director de l’institut, Joan Cumeras, i part del professorat i de l’alumnat, ha donat el tret de sortida a la segona edició de la Setmana de la Ciutat Educadora que organitza l’Ajuntament de Girona.

L’Institut Santiago Sobrequés ha guanyat la primera edició de la Beca pel projecte #Euroteens Ensembles. La proposta becada consisteix en un projecte de treball cooperatiu internacional, a través d’una plataforma virtual, amb joves de dues ciutats agermanades amb Girona (Albi i Reggio Emilia) i de Perpinyà per tal de realitzar materials educatius atractius i actuals que facilitin el coneixement i l’aprenentatge d’Europa a l’alumnat. Aquesta beca permetrà que part de l’alumnat de l’institut pugui conèixer, in situ, les institucions europees a Estrasburg.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha volgut destacar que “aquests premis ens han de permetre reflexionar sobre el paper d’Europa, que hauria d’apostar pels drets i les llibertats de les persones”, alhora que ha posat en relleu que “Girona té molt clara aquesta màxima i és per això que la ciutat va ser Premi d’Europa el 2016”.

La ciutat de Girona va rebre l’any 2016 el Premi d’Europa que concedeix l’Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, distinció que es fa cada any a una ciutat europea per les seves accions en l’àmbit europeu. Girona va ser distingida per ser una ciutat educativa i solidària que dóna suport a projectes per sensibilitzar la població local de les causes de les desigualtats econòmiques i per promoure la tolerància, el diàleg, els valors de la cultura de pau i el respecte dels drets.

Arran d’haver rebut aquest premi, l’Ajuntament de Girona ha decidit impulsar aquest any la Beca del Premi d’Europa, que es preveu que tingui continuïtat. Es tracta d’una beca dotada amb 10.000 euros que té com a objectiu que joves de la ciutat puguin visitar les institucions europees i, per aquest motiu, s’adreça als centres d’educació secundària obligatòria de la ciutat.

Podeu consultar tota la informació sobre la Setmana de la Ciutat Educadora al web www.girona.cat/ciutateducadora 

Tornar