Header: CEM

Consell Municipal d'Educació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Consell Municipal d’Educació de Girona agraeix la tasca desenvolupada pels centres educatius de la ciutat i la feina de les associacions i entitats de lleure durant el curs 2020-2021

El passat dia 15 de juliol va tenir lloc el plenari de l’organisme municipal que està format pels agents educatius de la ciutat

El Consell Municipal d’Educació (CEM) va acordar aquest mes de juliol per unanimitat, en el marc del plenari, mostrar el seu agraïment a la tasca desenvolupada pels professionals dels centres educatius de Girona, alumnat i membres de la comunitat educativa durant el curs 2020-2021. En la mateixa sessió, que es va celebrar el dia 15 de juliol al Centre Cívic Ter, el CEM va voler fer un reconeixement a la feina de les associacions i entitats de lleure de la ciutat que, al llarg de la pandèmia, han donat resposta a les necessitats educatives, lúdiques i emocionals dels infants gironins.

El Ple va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; del regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, i dels membres del Consell, representants dels diferents sectors de l’àmbit educatiu de la ciutat. A l’acte també hi va participar el nou director dels serveis territorials d'Educació a Girona, Adam Manyé, que va fer el seu primer acte públic després del nomenament.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va agrair la feina i el compromís amb Girona a totes les persones participants, i va insistir en la rellevància de l’educació a la ciutat. També va destacar l’actitud del jovent i els infants al llarg dels darrers mesos. “L’arribada d’una crisi sanitària com l’actual pot suposar un risc pel benestar emocional dels més joves. Per això volem reconèixer la capacitat d’adaptació, la resiliència i la responsabilitat exercida per part dels nois i noies, nens i nenes davant les restriccions i els canvis constants derivats de la situació sanitària actual”, va explicar Marta Madrenas.

En aquest sentit, el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, va voler ressaltar també “la importància d’haver mantingut les escoles obertes durant tot el curs per motius educatius, socials, d’equitat i de salut”. “Ens calia fer-ho i fer-ho bé, i tota la comunitat educativa ha estat a l’alçada. Hem tingut reptes inèdits, però tothom s’ha arremangat i hem demostrat que l’educació és segura”, va dir Bertran. Així mateix, el regidor va afegir que “ha estat un curs excepcional en què s’han adaptat funcionaments tradicionals, alguns dels quals es quedaran més enllà dels protocols anti COVID-19, i ens permetran fer un pas endavant en la renovació pedagògica i organitzativa de l’educació”.

Aquesta sessió va ser la darrera trobada del CEM durant el curs 2020-2021. Més enllà de les mostres d’agraïment, el plenari va aprovar també les propostes d’acord treballades des de les diferents comissions del Consell: des de la Comissió de Comunicació i Relacions Educació i Ciutat, presidida per Rosa Maria Falgàs; des de la Comissió de Planificació Escolar i Equipaments, presidida per Roger Casero, i des de la Comissió Permanent, amb l’aprovació dels festius de lliure disposició pel proper curs escolar.
 

Tornar