Header: La Mercè

La Mercè

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Jordi Boixaderas i Miquel Jordà obriran la cinquena edició de “Poesia al claustre” amb “Temps fràgils”

El cicle tindrà lloc els dimarts, 5, 12 i 19 de juliol, a les 21 h, al claustre de La Mercè

L’actor Jordi Boixaderas i el músic multinstrumentista Miquel Jordà obriran el proper mes de juliol la cinquena edició del cicle “Poesia al claustre”. Els dos artistes donaran el tret de sortida a l’esdeveniment el dimarts 5 de juliol, a les 21 h, amb el recital poètic Temps fràgils, un recorregut pels poemes més emotius de Miquel Desclot, Kirmen Uribe, Francesc Parcerisas, Josefa Contijoch, Emily Dickinson, Roc Casagran, Joan Margarit o Ángels Gregori, entre molts d’altres.

Agafaran el relleu de la programació la poetessa Maria Cabrera i la pianista Irene Fontdevila, que el 12 de juliol interpretaran Vladivostok. Flors que hi foren, una sèrie de composicions musicals inspirades en els versos de “La matinada clara” (Accent editorial, 2009) i “La ciutat cansada” (Proa, 2017). Es tracta d’un espectacle de música incidental per a piano, amb unes bases electròniques mínimes que es posen al servei de la veu nua dels versos per realçar-los o contradir-los. Un resultat auditiu sobri, però emocionat, sentit, però serè: la poesia realça la música i aquesta bressola la poesia.

Tancarà el cicle, el 19 de juliol, El llibre de Marguerite, un espectacle sobre Marguerite Porete (1250-1310), la mística medieval francesa que va morir cremada per defensar la seva publicació. Formava part de les beguines, les primeres comunitats lliures de dones. L’espectacle és una aproximació literària i musical a la vida i l’obra de Porete interpretada per l’actriu Gisela Figueras i amb les prestigioses músics Cristina Alís a l'orgue portatiu i María de Mingo a la cítola medieval.

El vicealcalde i regidor de cultura, Quim Ayats, ha remarcat que “Poesia al claustre és una proposta fresca que acosta la poesia a les persones en el marc incomparable del claustre de la Mercè”.

Els recitals requereixen inscripció prèvia gratuïta que es pot fer des del web girona.cat/cultura i des del web de La Mercè.

Més informació
Tornar