Header: La Mercè

La Mercè

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La nova programació de tardor de l’Escola Municipal d’Humanitats de Girona s’apropa a entitats del territori

A més de les col·laboracions, destaca l’activitat vinculada a la figura de Montserrat Roig, la “Revetlla Roig”, en commemoració al 75è aniversari del seu naixement.

L’Escola Municipal d’Humanitats de Girona (EMHU) presenta una programació de tardor plena de col·laboracions amb entitats del territori com són els Amics del Museu d’Art de Girona, el Bòlit. Centre d’Art Contemporani de Girona, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i la Càtedra Ferrater Mora de pensament contemporani de la Universitat de Girona. 

La primera de les col·laboracions és amb els Amics del Museu d’Art de Girona i començarà el proper 22 de setembre, a les 19 h, amb la conferència L'art fantàstic: estratègies visuals de l'impossible, a càrrec de Pere Parramon, crític i historiador de l’art. El cicle, que porta per títol “Parlem de les arts!”, es completa amb les conferències Stravinsky i la diversitat estilística de Sara Pujolràs, professora del Conservatori de Girona i directora del Cor Maragall (6 d’octubre); Joan Casanovas: la invenció de la modernitat de la periodista Eva Vàzquez (27 d’octubre), i A l’entorn de l’art: confusions i abusos del llenguatge amb Pere Parramon acompanyat de l’enginyer Joan Gayà (10 de novembre). Es tancarà el cicle l’any vinent, el 26 de gener de 2022, amb El jazz. Música blanca i música negra, amb el multiinstrumentista, compositor i director Xavi Molina. 

La següent col·laboració és amb el Bòlit. Centre d’Art contemporani de Girona i el cicle “Bòlit Pensament”, que en aquesta primera edició girarà al voltant de l’aigua i començarà amb la conferència de la doctora Anna Ribas, A la vora del riu no t’hi facis el niu, el 13 d’octubre a les 18.30 h. La seguirà el diàleg entre les persones artistes de l’exposició del Bòlit, L’aigua i la imaginació creadora, el 10 de novembre. Tancarà el cicle L’aigua com a bé comú, el 15 de desembre. 

La iniciativa es complementa amb els espais de lectura en els quals Raül Garrigassait interpretarà De rerum natura de Lucreci, el 20 d’octubre; Maria Callís interpretarà Sutura de Dolors Miquel i comptarà amb la presència de l’autora, el 3 de novembre, i, finalment, Carles Guerra interpretarà Fonts líquides i fonts lignificades de Perejaume. 

El 4 de novembre l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana organitza la sessió “La literatura no té edat”, en col·laboració amb l’EMHU. Es posarà en relació Maria Mercè Roca amb Àngels Moreno per debatre al voltant de temes com la implicació de les escriptores en la vida política i cultural del país i del territori; la creació essent dona en els orígens de la trajectòria i ara; i les perspectives de la relació intergeneracional entre les dues escriptores. Aquesta activitat forma part del cicle de xerrades entre autors i autores sèniors i joves d’arreu de Catalunya per debatre sobre la creació.

La programació de tardor també reprèn la col·laboració amb la Càtedra Ferrater Mora amb la conferència, el 14 d’octubre, del filòsof i economista Philippe van Parijs que porta per títol Linguistic justice against multiculturalism? (Justicia lingüística contra el multiculturalisme). També segueix una nova edició del Club Trias de lectura d’assaig amb la lectura de Generació Tap: L'herència enverinada dels fills de la transició de Josep Sala i Cullell, els dies 5 d’octubre, 9 de novembre i 14 de desembre, amb la presència de l’escriptor el darrer dia.  

Finalment, la programació es completa amb una activitat per commemorar el 75è aniversari del naixement de Montserrat Roig. Després d’estrenar-se el 4 de setembre passat al CCCB, arriba a Girona una versió reduïda de la “Revetlla Roig”, amb la presència de l’escriptora Gemma Ruiz, la biògrafa de Montserrat Roig, Betsabè Garcia, la periodista i humorista Oye Sherman (Maria Rovira), la dramaturga Carla Rovira i el periodista literari David Guzman. 

D’altra banda, l’Aula d’escriptura inicia el curs i torna a les classes presencials amb unes xifres d’inscripcions més properes a la pre-pandèmia, amb el 71 % de les places ocupades al primer mòdul, una pujada del 21 % respecte l’any anterior. A més, incorpora una nova professora, l’escriptora Assum Guardiola.

L’acte d’obertura del curs 2021-2022 tindrà lloc el proper 30 de setembre, a les 18 h, amb el recital humorístic Avui dinarem bé, que agafa 18 cançons del poemari del mateix nom, escrites per l’exalumne de l’Aula, Ramon Sargatal, interpretat per les veus i guitarres de Ferran Frauca i Fonso Castillo.  

Més informació a www.girona.cat/emhu

Tornar