Header: La Mercè

La Mercè

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Mònica Campdepadrós obrirà la nova temporada d’exposicions a La Mercè

La mostra “De la Terra a la Terra? [Humanitat en transició]” es podrà visitar fins al 22 d’octubre. L’obertura amb l’artista tindrà lloc el proper dijous 16 de setembre, a les 19.30 h.

L’artista Mònica Campdepadrós obrirà aquesta setmana la nova temporada d’exposicions a La Mercè amb la mostra “De la Terra a la Terra? [Humanitat en transició]”, el projecte resultant de la Beca Residència Creativa en Ceràmica organitzada pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona en col·laboració amb l’Escola Municipal d’Art de Girona. Les peces es van realitzar, principalment, durant el mes de setembre de 2020 al taller de ceràmica de l’Escola, amb l’acompanyament de la professora Providència Casals. L’obertura de l’exposició tindrà lloc aquest proper dijous, dia 16 de setembre, a les 19.30 h, a la sala d’exposicions del Centre Cultural La Mercè; mentre que el dimarts 19 d’octubre, a les 18 h, l’artista oferirà una visita guiada - conversa. 

Amb el context de noves realitats distòpiques, trans –o ja pròpiament– post humanes, Mònica Campdepadrós ens proposa la reflexió i la creació des d’uns valors ètics i amb consciència. L’artista plàstica, que treballa amb diferents registres i materials, en aquest projecte es confronta amb l’element terra amb la voluntat d’apropar un discurs contemporani emprant una tècnica que ens remet a quelcom manual i ancestral. La mostra, coordinada per Manel Bayo, es podrà visitar fins al 22 d’octubre. 

Programació de tardor de l’Escola Municipal d’Art

La programació de tardor de l’Escola Municipal d’Art segueix amb “Personatges imaginats”, una exposició retrospectiva de l’escultura d’Alfons Gil, en la qual l'artista mostra l'evolució de la seva obra a partir d'una tècnica artesanal adquirida al llarg dels anys a través de l'aprenentatge de la talla de pedra i el modelatge. La mostra que s’inclou dins el programa d’Escultures al claustre, es podrà visitar fins l’11 d’octubre. De manera complementària, el 5 d’octubre, a les 18 h, l’artista oferirà una classe magistral sobre la seva escultura. 

També a partir del 16 de setembre es podrà visitar l’exposició “Traç de fuga”, de l’artista Anaïs Calabuig. Una exposició que reivindica la bellesa i la contemporaneïtat del cos humà a través de dibuixos i pintures a l'aquarel·la on el traç àgil i contundent és el protagonista. I, entre el 21 d’octubre i l’11 de novembre, el claustre de La Mercè acollirà la Mostra internacional de puntes artístiques “Cap dona en l’oblit”, de l’Associació de Puntaires de comarques de Girona. 

Durant els mesos de novembre i desembre hi ha programades dues exposicions més. La primera és “Tempus fugit”, d’Elena Olivé, en la qual l’artista fa una reflexió al voltant del significat d’allò que és efímer a partir de l’estudi exhaustiu d’una sèrie de documents que representen el passat d’un col·lectiu de pensionistes, les identitats dels quals s’ha anat esborrant amb els anys. La mostra es podrà visitar des del 4 de novembre fins al 22 de desembre. La segona exposició està programada entre el 4 de novembre i el 22 de desembre amb el títol “Art en petit format. Tres visions de joieria contemporània gironina”, on es podran veure les peces de joieria de Nausica Masó, Montse Lacomba i Imma Viñals. 

La programació es completa amb les obres d’Art propi del plafó situat al claustre. Des del 13 de setembre i fins l’11 d’octubre es poden contemplar les màscares ceràmiques de “SommoS”, de Bamala-Borruel i, posteriorment, del 29 d’octubre al 23 de setembre, les “Cassoles” de Xavier Oriol  i Arnau Aragall ocuparan aquest mateix espai. 

Totes les exposicions i activitats són gratuïtes. 

Més informació
Tornar