Header: La Mercè

La Mercè

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Pau Riba, Joanjo Bosk i Gemma Humet arriben a La Mercè dins del cicle «Del poema a la cançó»

Les activitats es faran els dimecres, 28 d’abril, 5 i 12 de maig, a les 19 hores, a l’Auditori de La Mercè. El cicle tindrà com a protagonistes les poetes Clementina Arderiu, Carme Guasch i Joana Raspall.

El Centre Cultural La Mercè presenta una nova edició del cicle “Del poema a la cançó”, una proposta sobre poesia i música, sobre com els músics d’avui interpreten la poesia de tots els temps. En aquesta quarta edició es parlarà dels universos literaris de les poetes Clementina Arderiu, Carme Guasch i Joana Raspall.

El cicle està format per tres converses entre tres cantautors i tres especialistes en l’obra de les poetes que s’analitzaran. La primera serà entre Pau Riba i Margarita Casacuberta sobre la “Poesia cantada de Clamentina Arderiu”. El dimecres següent, Joanjo Bosk i Anna Perera conversaran sobre la “Poesia cantada de Carme Guasch” i tancarà el cicle la conversa entre Gemma Humet i Pere Martí titulada “Poesia Cantada de Joana Raspall”. 

Aquesta iniciativa està organitzada per l’Escola Municipal d’Humanitats conjuntament amb la Càtedra de Poesia Contemporània Joan Vinyoli i la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona. La inscripció és gratuïta a través de la pàgina web de La Mercè.

Programa 
DEL POEMA A LA CANÇÓ

 • Dimecres, 28/04, a les 19 h
  Poesia cantada de Clementina Arderiu
  Amb Pau Riba i Margarida Casacuberta
  Primera conversa del cicle "Del poema a la cançó" en la qual parlarem sobre la poesia de Clementina Arderiu (1889-1976). Influenciada per Josep Carner, la seva poesia s'inscriu inicialment en el moviment noucentista, el qual supera amb la incorporació d'elements de la tradició catalana culta i popular, del simbolisme i de l'avantguarda. I ho farem amb Pau Riba, cantautor català i artista polifacètic, nét de Clementina Arderiu i Carles Riba, i Margarida Casacuberta, doctora en Filologia catalana i especialista en literatura catalana dels segles XIX i XX.
 • Dimecres, 05/05, a les 19 h
  Poesia cantada de Carme Guasch
  Amb Joanjo Bosk i Anna Perera
  Segona conversa del cicle "Del poema a la cançó". Docent, poeta i escriptora, Carme Guasch (1928-1998) va ser integrant del grup poètic que envolta la figura de Carles Fages de Climentés i una persona molt activa en la defensa de la llengua i la literatura catalanes. Parlaran de la seva poesia Joanjo Bosk, cantautor folk-rock en acústic i vocalista del grup de rock-metal Musuan, i Anna Perera, especialista en literatura catalana moderna i contemporània, i Patrimoni Literari.
 • Dimecres, 12/05, a les 19 h
  Poesia cantada de Joana Raspall
  Amb Gemma Humet i Pere Martí
  Bibliotecària, poetessa i escriptora, Joana Raspall (1913 - 2013) destaca per la seva obra poètica infantil, tot i que també va escriure per a adults. Dins la seva obra hi ha teatre, contes i novel·les. Parlarem sobre la seva poesia amb la cantautora i pianista Gemma Humet i amb Pere Martí, escriptor de literatura infantil i juvenil i catedràtic de llengua i literatura.
Més informació
Tornar