Header: La Mercè

La Mercè

Ruta de navegació

Publicador de continguts

FlamenGi presenta una edició especial de primavera que omplirà d’art flamenc la ciutat de Girona

El 19 de juny FlamenGi inundarà Girona de la màgia de l’art flamenc amb una extensa proposta cultural formada per més de 10 activitats per a tots els públics. La programació es distribuirà a través de diferents espais del Centre Cultural de la Mercè per acollir a més de 15 artistes catalans durant una intensa jornada que cumplirà totes les mesures sanitàries.

FlamenGi ressorgeix amb l'arribada de la primavera per a apropar el flamenc al públic gironí amb una extensa proposta que aposta pel talent de la terra. El festival oferirà més de 10 activitats amb l'objectiu de dinamitzar la proposta cultural de la ciutat a través d'una experiència integradora, didàctica, divertida i plena de la passió i l'emoció característiques d'aquest art, que des del 2010 és considerat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.
 
Una edició especial de primavera que concentrarà el dissabte 19 de juny, 9 hores de programació continua amb un cartell format per més de 15 artistes catalans. FlamenGi trepitja fort aquest any amb la meta de promoure el talent local i d'oferir una jornada concebuda per gaudir de la màgia del flamenc de forma segura.
 
El festival té per marc el Centre Cultural de la Mercè, un antic convent construït al segle XIV que va ser emprat com a hospital militar durant el segle XIX i part del XX, i que s'ha convertit en un punt de referència d'intercanvi, divulgació cultural i exhibició artística. 

Quatre classes magistrals de ball (Rebeca Monasterio i La Chamela), guitarra (Edgar Platón) i cante (Thais Hernández), inauguraran la jornada a les 11:00 h del matí, gràcies a la col·laboració de la Penya flamenca Gerundina. Un flash mob de sevillanes per als nostàlgics de la temporada de feria i un segon flash mob flamenc, que culminaran la part participativa del cartell amb totes les garanties de seguretat. Al migdia, s'obrirà l'exposició de pintura Alma flamenca de l'artista plàstica Mojca Vovk.
 
Tot seguit, serà el torn de Toni Cayena. El cantant de Castell-Platja d'Aro oferirà a les 13:00 h un concert a l'aire lliure en el qual interpretarà cançons del seu últim disc Sacúdete los miedos, produït per Juanito Makandé. 

L'Auditori del Centre Cultural de la Mercè acullirà l'espectacle Tablao Nostre, amb Rebeca Monasterio i Santos Amaya com a caps de cartell. Clausurarà la jornada la Cia. José Manuel Álvarez amb Movimiento Colateral, un assaig prosaic sobre el ball flamenc on aquest jove valor internacional que ha col·laborat amb grans noms com Marco Flores, Olga Pericet, Javier Latorre, La Fura dels Baus, Las Migas o Antonio Canales, presentará una mostra del flamenc més vanguardista de la terra acompanyat de Marina Paje, Carmen Muñoz i Miranda Alonso.

FONT: FlamenGi Festival info@flamengifestival.com

Programa i entrades
Dossier de premsa
Tornar