Header: Centres cívics

Xarxa de centres cívics

Xarxes: Centres cívics

Fitxa - Xarxa de centres cívics

Xarxa de Centres Cívics

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 22 h.
Dissabte de 10 a 14 i de 16 a 20 h.
Agost tancat.

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de
9 a 13 i de 16 a 20 h.
Dissabte de 10 a 13 h.
Agost tancat.

Juny, juliol i setembre
l'horari d'atenció al públic pot variar.

Els horaris poden ser modificats segons necessitats dels centres cívics.

A/e:
 xccivics@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/ccivics

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Fer de la llar un lloc saludable i harmònic

El 10 de novembre, al Centre Cívic Pont Major, comença el curs “Fes de Casa teva un lloc saludable i harmònic”, on descobrirem com l’espai ens influencia i què podem fer-hi per beneficiar-nos-en: per poder fer accions amb finalitat i consciència a les nostres llars i que harmonitzin allò que obstaculitzi els nostres processos evolutius.

L’Organitza el Col·lectiu de Dones “La Cata” de Pont major, que porta 19 anys organitzant cursos de ball, de cuina, de gimnàstica... i enguany inauguren aquest nou curs sobre Feng Shui. Es va realitzar una xerrada introductòria el passat dijous 20 d’octubre al centre cívic, presentada per la coordinadora de “la Cata”, la Montse Busquets i conduïda per la professora del curs, Cristina Carreras. Ambdues van aparèixer al programa “Té de Tot” de TV Girona.

El Primer que cal recalcar, segons la Cristina, és precisament què no és Feng Shui: “hi ha moltes idees preconcebudes i molta gent es pensa que és quelcom supersticiós o que consisteix a penjar amulets asiàtics... I no té res a veure.

La professora ens explica que amb el Feng Shui i la regulació de la Vibració de l'espai dominem com ens afecta l’entorn en el qual vivim i treballem, cercant l’harmonia entre l’energia de l’espai i l’energia de les persones. “De mitjana, passem més d’un 60% de la nostra vida a casa, i això ha augmentat amb el teletreball, i passar tot aquest temps en un espai sense aquesta harmonia ens pot interferir tant en la salut física, emocional i mental com en aconseguir els nostres anhels i prosperitat econòmica. L’objectiu és, per una banda, harmonitzar a nivell de distorsions tel·lúriques i històriques, i per l’altre poder fer servir l’espai per beneficiar-nos de les màximes potencialitats d’aquest i de nosaltres mateixes”.

La Cristina parla de Feng Shui Vida Integrativa, perquè contempla la totalitat de l’ésser humà: “qui ets, què vols i què faràs per aconseguir-ho. Treballant l’espai intern de les persones, l’espai extern i el relacional: Les pràctiques internes i de relació amb l’espai, permeten eliminar bloquejos que es repeteixen i baixes vibracions que no deixen avançar cap allà on tu vols”.

Amb el Feng Shui, hi ha dos vessants de la disciplina:

La primera el “Feng Shui de la forma”, que se centra en com ens col·loquem nosaltres en relació amb l'espai i com ens afecten les formes físiques que ens envolten. Si inconscientment ens oprimeixen, ens fan estar alerta, frenen les nostres accions o ens aferren al passat. 

La segona beu més de la part metafísica. S’elabora una espècie de carta astral dels espais, que genera un plànol energètic que dividim en sectors i que ens indiquen algunes potencialitats i problemàtiques de cadascun d’aquests sectors. Quin és el lloc més adequat per concentrar-se o descansar, quin és el lloc on baixa la vitalitat o es dispersa la ment, quin lloc pot propiciar que hi hagi discussions o ser productiva amb el mínim desgast... És un plànol únic i permanent de casa teva, i les influències astrològiques canviants de cada any iguals per a tots els espais, i això entra amb sintonia amb la “carta astral” de cada persona. 

“Al curs podràs treballar tot això de manera pràctica sobre els teus plànols, i conèixer els llocs ideals per fer les accions que et portin a aconseguir els teus objectius.”

Per tant, aquesta disciplina lliga espai, temps i les persones i procura entendre els fluxos i interrelacions que s’hi generen així com la possibilitat de treure’n el millor profit.

El curs té places disponibles i us podeu inscriure a través de la web de Centres Cívics.

Inscripcions
Tornar