Header: Centres cívics

Xarxa de centres cívics

Xarxes: Centres cívics

Fitxa - Xarxa de centres cívics

Xarxa de Centres Cívics

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 22 h.
Dissabte de 10 a 14 i de 16 a 20 h.
Agost tancat.

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de
9 a 13 i de 16 a 20 h.
Dissabte de 10 a 13 h.
Agost tancat.

Juny, juliol i setembre
l'horari d'atenció al públic pot variar.

Els horaris poden ser modificats segons necessitats dels centres cívics.

A/e:
 xccivics@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/ccivics

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona senyalitza 36 equipaments municipals que tenen lavabos habilitats per a l’ús de la copa menstrual

L’objectiu és promoure l’ús d’aquestes alternatives de recollida de sagnat que són més econòmiques i sostenibles.

Imatge de la sessió duta a terme al Centre Cívic de Sant Narcís

L’Ajuntament de Girona ha senyalitzat amb uns adhesius aquells equipaments municipals salubres pel maneig de la regla, és a dir, que disposen de lavabos amb pica dins del WC i que, per tant, faciliten l’ús de mètodes de recollida del fluix menstrual com les copes. En total hi ha 36 equipaments i la intenció és anar ampliant la llista. L’acció té per objectiu promoure l’ús d’aquestes alternatives de recollida de sagnat que són més econòmiques i sostenibles. 

“Des de l’Ajuntament de Girona hem tirat endavant diferents iniciatives per fomentar l’equitat menstrual, com per exemple el permís menstrual per a les treballadores, on hem sigut pioners. Amb el projecte de senyalització de lavabos d’equipaments municipals volem també facilitar l’ús dels diferents productes menstruals, trencar tabús i, al cap i a la fi, posar-nos a disposició de totes les dones de la ciutat”, explica la regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau.   

Els equipaments municipals amb lavabos habilitats per a l’ús de la regla són els espais joves Els Químics i El Güell; el punt de trobada de joves de Taialà; el punt de trobada de joves cal Borrego; el Centre Jove de Salut; els centres oberts de Sant Narcís, del Barri Vell, de Santa Eugènia, de Taialà, de Girona Est i de Palau; els centres cívics del Barri Vell – Mercadal, Onyar, Pedret, Pla de Palau, Sant Narcís i Ter; les biblioteques Salvador Allende, Antònia Adroher, Ernest Lluch, Carles Rahola i Just M.Casero; els instituts Carles Rahola i Llorens, Santiago Sobrequés i Vidal, Ermessenda de Girona - Can Prunell, Montilivi i l’Escola Vedruna; l’escola Cicles Formatius Girona (CIFOG-EGE); l’equipament esportiu Piscina Municipal de Palau - Complex Esportiu de Palau; els equipaments culturals La Mercè, La Marfà, el Teatre Municipal, el Museu d'Art de Girona i el Museu del Cinema; l’Oficina Municipal d'Habitatge (OMH), i el Servei Municipal d'Ocupació. 

Aquesta proposta s’emmarca dins la campanya per fomentar l'equitat menstrual i trencar els tabús sobre la menstruació que el consistori va engegar el mes de maig. En primer terme, es van distribuir productes menstruals a través del Banc d'Aliments de Girona i Comarques Gironines. En total, l’Ajuntament de Girona va repartir 200 paquets de compreses, 128 tampons,  56 “salvaslips” i 29 copes menstruals. 

L’acció es va estendre a la gent jove, repartint material des del Centre Jove de Salut i l'Espai Salut de la Universitat de Girona (UdG) amb cita prèvia per poder fer assessorament sobre la menstruació i l'ús d'aquests mètodes de recollida. De moment, s’han distribuït 10 copes menstruals, 7 compreses de roba, 12 “salvaslips” de roba i 2 calces menstruals. 

Paral·lelament a la distribució de productes menstruals es duen a terme tallers d'assessorament per donar a conèixer i apropar altres mètodes de recollida del fluix menstrual, alternatius a les compreses i tampons convencionals, més saludables, ecològics, sostenibles i assequibles econòmicament com són la copa menstrual, les compreses reutilitzables i les calces menstruals. Sota el títol “Menstruació: salut, sostenibilitat i economia”, l’objectiu d’aquestes sessions és trencar mites i tabús, i viure la menstruació de manera més saludable. 

L’última sessió es va dur a terme ahir, dia 22 de setembre, al Centre Cívic de Sant Narcís, amb les usuàries del Centre de Distribució d’Aliments (CDA) i del servei d'acollida de Càritas per acompanyar amb formació i assessorament la donació que es va fer de productes de recollida menstrual. Està previst dur a terme el taller a l’associació de dones de Vila-roja.

Per últim, es realitzaran publicacions sobre la temàtica a les webs de Promoció de la Salut i del Centre Jove de Salut i a l'Instagram del Centre Jove de Salut.

Adhesiu amb el qual s’identificaran els equipaments que tenen lavabos habilitats per l’ús de la copa menstrual
Tornar