Header: Centres cívics

Xarxa de centres cívics

Xarxes: Centres cívics

Fitxa - Xarxa de centres cívics

Xarxa de Centres Cívics

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 22 h.
Dissabte de 10 a 14 i de 16 a 20 h.
Agost tancat.

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de
9 a 13 i de 16 a 20 h.
Dissabte de 10 a 13 h.
Agost tancat.

Juny, juliol i setembre
l'horari d'atenció al públic pot variar.

Els horaris poden ser modificats segons necessitats dels centres cívics.

A/e:
 xccivics@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/ccivics

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Centre Cívic Pont Major estrena un documental sobre el Modernisme i la industrialització del barri

La proposta es presentarà el proper dia 20 de juliol, a les 19.30 h, al mateix equipament, i funcionarà com un nou recurs escolar de cara al proper curs

El Centre Cívic Pont Major estrena la setmana vinent un documental sobre el Modernisme i el procés d’industrialització del barri. La proposta, que busca traslladar a la ciutadania el passat d’aquesta zona de Girona i donar veu als veïns i veïnes que ho van viure, es presentarà el proper dia 20 de juliol, a les 19.30 h, al mateix equipament. A més, l’audiovisual funcionarà com un nou recurs enfocat als centres escolars de cara al proper curs.

El documental té un doble objectiu, de caire cultural i històric. D’una banda, vol visibilitzar i posar en valor, entre la població i l’alumnat de la ciutat, el patrimoni arquitectònic del barri del Pont major, ampliant la divulgació que ja es fa des dels equipaments culturals i museístics de la ciutat. De fet, alguns edificis modernistes de gran rellevància encara es conserven, i estan catalogats dins l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic i Cultural de la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, busca homenatjar els pontencs i pontenques que van presenciar la industrialització del Pont Major i actuar com a element cohesionador del barri, potenciant el sentit de pertinença i estima entre els veïns i veïnes mitjançant la història.

Per aconseguir-ho, el documental exposa, a través de testimonis vius i material original, l’època daurada del barri, estretament vinculada al Modernisme i a la indústria. Precisament des de mitjans del s. XIX, la zona del Pont Major va encapçalar la industrialització de la ciutat de Girona, que es trobava immersa en plena Revolució Industrial. Les fàbriques del barri es veien afavorides per la presència del Pont de l’Aigua, el més important de l’època, i se centraven en la destil·leria.

El vídeo també va lligat a la família Regàs i Catà, qui va fer edificar les Destil·leries Nicolau Regàs on, des de fa pràcticament 20 anys, hi ha l’actual Centre Cívic Pont Major. La història de edifici, mostra de l’activitat industrial, econòmica, productiva, comercial i social de la ciutat de principis del segle XX, també serà present al recurs educatiu, amb visites didàctiques a les instal·lacions.

Aquesta és una iniciativa de l’Ajuntament de Girona, amb la col·laboració de la Fundació Rafael Masó, l’Associació de Veïns i Veïnes del barri i la productora 24 imatges x segon. A banda del documental, el recurs compta també amb un tràiler i una versió reduïda del vídeo, d’uns 10 minuts, centrada exclusivament en el Modernisme.

Tornar