Header: Centres cívics

Xarxa de centres cívics

Xarxes: Centres cívics

Fitxa - Xarxa de centres cívics

Xarxa de Centres Cívics

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 22 h.
Dissabte de 10 a 14 i de 16 a 20 h.
Agost tancat.

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de
9 a 13 i de 16 a 20 h.
Dissabte de 10 a 13 h.
Agost tancat.

Juny, juliol i setembre
l'horari d'atenció al públic pot variar.

Els horaris poden ser modificats segons necessitats dels centres cívics.

A/e:
 xccivics@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/ccivics

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Trobada de projectes d’horts urbans de Girona i tot tipus d’activitats a la Festa de la Primavera del Menja’t Sant Narcís

L’intercanvi de coneixements vol ser l’eix principal de la Festa de Primavera d’aquest any.

Aquest dissabte dia 21 de maig se celebra la Festa de la Primavera al barri de Sant Narcís en el marc del projecte d’horts urbans comunitaris Menja’t Sant Narcís.

La passada edició de la festa va ser la primera que es va realitzar i va servir per inaugurar els horts urbans comunitaris del barri de Sant Narcís ubicats al Carrer Roma. Aquesta iniciativa és la prova pilot del projecte Menja’t Sant Narcís que pretén repensar el barri des de la perspectiva de la sostenibilitat, l’ecologia, els usos dels espais públics tot potenciant les relacions socials al barri. El projecte està gestionat per entitats i veïns i veïnes del barri amb el suport de l’Ajuntament de Girona i l’Institut Català de Recerca de l’Aigua. 

Aquesta serà la segona edició de la festa i enguany es vol posar especial èmfasi a l’intercanvi de coneixements sobre l’horticultura urbana a través d’una trobada dels diferents projectes d’hort urbà de la ciutat de Girona amb l’objectiu de respondre a la pregunta “És possible connectar diferents barris per pensar una ciutat més verda, més autosuficient i més inclusiva?”

La trobada començarà a les 9.30h al teatre del Centre Cívic Sant Narcís i consistirà en una primera presentació d’experiències seguit d’un treball per grups per intercanviar coneixements sobre recursos i infraestructures, cultius i llavors i organització i entorn. A mig matí es realitzarà un tastet de cuina silvestre. Finalment es realitzarà un plenari on es posarà en comú el treball fer pels grups i una presentació de punts crítics, estratègies i solucions. Acords i reptes de futur.

En paral·lel es realitzaran activitats familiars al Carrer Roma. A les 11h l’espectacle Una pometa, un pomer de la Companyia De paper i a les 12h un taller de germinats a càrrec de l’entitat La Copa sccl. 

Per acabar la jornada hi haurà un vermut amenitzat amb la música de DJ Quelic i demostració de destil·lació amb alambí, una plantada de flors col·lectiva i visites guiades als horts urbans comunitaris de Sant Narcís.

Tornar