Header: Centres cívics

Xarxa de centres cívics

Xarxes: Centres cívics

Fitxa - Xarxa de centres cívics

Xarxa de Centres Cívics

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 22 h.
Dissabte de 10 a 14 i de 16 a 20 h.
Agost tancat.

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de
9 a 13 i de 16 a 20 h.
Dissabte de 10 a 13 h.
Agost tancat.

Juny, juliol i setembre
l'horari d'atenció al públic pot variar.

Els horaris poden ser modificats segons necessitats dels centres cívics.

A/e:
 xccivics@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/ccivics

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El cicle d’arts escèniques La Incòmoda torna per fer reflexionar sobre la diversitat funcional

El centre Cívic Sant Narcís us presenta el cicle “Diverses i funcionals” que iniciem durant el mes d’abril i que durarà fins a la tardor.

El cicle està sota el paraigua del projecte d’arts escèniques La Incòmoda, que té per objectiu potenciar la reflexió entorn de temes socials a través de les arts escèniques, arts visuals i la paraula. Es tracta d’un cicle organitzat per l’Associació de veïns de Sant Narcís, Associació Cultural La Volta, Associació Mifas, la Fundació Elna, Amics del Museu d’Art de Girona, persones a títol individual i el Centre Cívic Sant Narcís. 

El cicle començarà el 22 d’abril, a les 19 h, amb una taula rodona ”Diversitat funcional: experiències en primera persona” que es vol donar veu a persones amb alguna discapacitat o que hi treballen conjuntament. Es posarà sobre la taula el que suposa ser una persona amb diversitat funcional avui dia i en el context que vivim. Es parlarà de prejudicis, de capacitats més que de limitacions, revisarem el model residencial, exposarem temes tabú com la sexualitat i el plaer en aquest col·lectiu, passant també per les dificultats que ofereix la societat a les persones diverses i per l’ús del llenguatge adequat i respectuós. 

L’acte s’acompanyarà d’una exposició d’il·lustracions  d’Irene Melchor “Matilde Ana”. Una exposició molt especial que ha fet una fisioterapeuta madrilenya conjuntament amb persones amb discapacitat física amb les quals ha treballat els darrers anys. L’exposició, un conjunt de vinyetes punyents sobre els handicaps socials que es troben les persones amb discapacitat, va ser construïda íntegrament a través d'Instagram i ha estat elaborada a partir de les experiències personals i reivindicacions de les persones amb diversitat funcional amb les que ella ha treballat.  

Aquest serà el tret de sortida de tot el cicle que també comptarà amb l’obra de teatre “Pollock i Cia” el dia 29 d’abril a les 18 h a càrrec de Teatre Map de Ripoll i coorganitzat amb l’Associació d’Amics del Museu d’Art de Girona. Un recorregut escènic sobre l'obra de Jackson Pollock que prendrà vida sobre l’escenari i demostrarà que el cos també es pot convertir en pintura.

El cicle continuarà al llarg de l’any amb uns grups de treball formats per associacions i persones interessades sobre urbanisme i diversitat funcional, tallers d’expressió artística i de teatre així com una mostra de les reflexions generades el mes de novembre d’aquest any.

Tornar