Header: Centres cívics

Xarxa de centres cívics

Xarxes: Centres cívics

Fitxa - Xarxa de centres cívics

Xarxa de Centres Cívics

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 22 h.
Dissabte de 10 a 14 i de 16 a 20 h.
Agost tancat.

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de
9 a 13 i de 16 a 20 h.
Dissabte de 10 a 13 h.
Agost tancat.

Juny, juliol i setembre
l'horari d'atenció al públic pot variar.

Els horaris poden ser modificats segons necessitats dels centres cívics.

A/e:
 xccivics@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/ccivics

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El monar’T celebra la 3a edició amb 13 intervencions artístiques a Santa Eugènia i Can Gibert del Pla

Un total de 16 artistes ompliran d’art urbà diferents espais com el mur del col·legi Maristes Girona i la façana del camí del Pedraforca, visible des de la rotonda d’entrada a la ciutat pel passeig d’Olot

Cartell de la 3a edició del monar’T

El festival monar’T celebra del 20 al 26 de setembre la 3a edició amb 13 intervencions artístiques en 12 espais de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla. Destaquen punts com el mur del col·legi Maristes Girona i la façana del camí del Pedraforca, visible des de la rotonda d’entrada a la ciutat pel passeig d’Olot. L’objectiu de la iniciativa és embellir els barris, fer visible la riquesa i la diversitat cultural i desenvolupar artísticament el territori. 

Un total de 16 artistes locals, nacionals i internacionals (Xile, Itàlia i Rússia) seran els encarregats de dur a terme les creacions artístiques. Seran acollits per les entitats, que durant els àpats de la setmana els oferiran la gastronomia cultural present als barris, i s’allotjaran a Can Cocollona, un lloc idoni per conviure i compartir les experiències del dia a dia.

Els espais d’intervenció escollits per dur a terme les propostes artístiques són: 7 casetes de fusta de les hortes de Santa Eugènia; la caseta de fusta de la plaça de Pere Calders; la caseta d’Endesa del carrer del Montnegre; els murs del col·legi Maristes Girona i del passeig d’Olot núm. 42; les parets del Centre d’Atenció Especialitzada (CAE); una paret i persiana del carrer del Taga; una persiana del carrer de la Maçana i cinc del carrer de Campcardós - carrer d’Orient; i les façanes del núm. 20 del carrer de les Gavarres, del núm. 38 del carrer Costabona i del camí Pedraforca. 

El festival pretén enguany fer visible la diversitat en salut mental i funcional. Per una banda, la intervenció artística del mur dels Maristes comptarà amb la col·laboració de diferents persones que tenen una diversitat en salut mental, els quals ajudaran a l’artista Rice a confeccionar el disseny. I, per l’altra banda, les parets del Centre d’Atenció Especialitzada Somriu, situat al carrer del Montnegre, s’ompliran d’art urbà de la mà de les persones usuàries del centre, que tenen diversitat funcional, i amb el guiatge i ajuda dels artistes Mari Ángeles & Luck.

Al llarg de la setmana hi haurà activitats artístiques i culturals per a totes les edats i gustos, així com visites guiades per conèixer l’itinerari del monar’T. S’han programat tallers familiars per a joves i adults d’esprai i grafiti, de tauleta & dj i d’arts escèniques. Es podrà gaudir d’una exposició de les persones artistes, d’un mercat d’art i d’intervencions al mur lliure situat al camp de futbol municipal de Can Gibert del Pla. També destaquen els concerts i demostracions de hip hop, de break dance i de dj amb músiques del món, una taula rodona de debat i reflexió i el passi de documentals entorn l’art urbà. 

Un dels plats forts serà la Gran Festa de les Cultures i la Diversitat, el dissabte a la tarda a la plaça de la Marfà, amb mostres de dansa, balls tradicionals i música del món, i amb una fira gastronòmica i cultural. També hi haurà un vermut musical amb recital de poemes en totes les llengües i música de cantautors i cantautores d’arreu. 

El monar’T és un festival anual de murals i d’art urbà als barris de Santa Eugènia de Ter i de Can Gibert del Pla, amb un caràcter 100% social, comunitari i de temàtica multicultural. Està organitzat per l’Ajuntament de Girona, el Pla d’Educació i Convivència, l’Associació d’Art Blau Blau i l’Associació Fent i Desfent. 

Per a més informació es pot consultar la web del monar’T

Tornar