Header: Centres cívics

Xarxa de centres cívics

Xarxes: Centres cívics

Fitxa - Xarxa de centres cívics

Xarxa de Centres Cívics

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 22 h.
Dissabte de 10 a 14 i de 16 a 20 h.
Agost tancat.

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de
9 a 13 i de 16 a 20 h.
Dissabte de 10 a 13 h.
Agost tancat.

Juny, juliol i setembre
l'horari d'atenció al públic pot variar.

Els horaris poden ser modificats segons necessitats dels centres cívics.

A/e:
 xccivics@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/ccivics

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona programa més de 720 cursos i tallers als centres cívics per a aquest curs 2021-2022

El període de preinscripció per participar en les activitats s’obre dimecres i s’allargarà fins al 15 de setembre.

L’Ajuntament de Girona ha organitzat més de 720 cursos i tallers als centres cívics de la ciutat per a aquest curs 2021-2022. Es tracta d’una programació extensa, diversa i inclusiva; de formats i disciplines diferents; amb activitats per a totes les edats i accessible per preus, horaris i proximitat física. El programa d’enguany s’engloba sota el lema “Tornem als cívics” després que els equipaments hagin hagut de tancar les portes i reduir l’activitat a causa de la pandèmia de la COVID-19.

“Els centres cívics porten més de 30 anys treballant i enxarxant la ciutadania per fer de la ciutat un lloc més amable i més cohesionat. Ara més que mai cal que els veïns i les veïnes, els verdaders protagonistes de la història dels centres cívics, recuperin l’hàbit de trobar-se i fer coses plegats. La programació de cursos i tallers és fruit d’aquest treball conjunt, d’aquest compartir espais i experiències entre la xarxa associativa dels barris i el consistori”, afirma la regidora de Drets Socials i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi.

El període de preinscripció a les activitats de la Xarxa de Centres Cívics comença aquest dimecres, dia 1 de setembre, i finalitzarà el 15 de setembre. La sol·licitud s’ha de realitzar a través del Sistema d'inscripcions de l’Ajuntament de Girona. El dia 16 de setembre es farà pública l’assignació de places, i cal que les persones interessades consultin el resultat del sorteig. A partir del 17 de setembre s’obrirà el període per fer les inscripcions directes a les activitats amb places lliures. 

El programa de cursos i tallers dels centres cívics arrencarà el divendres 1 d’octubre. En total hi ha 101 propostes per nadons, infants i joves; 32 activitats familiars; i 595 activitats per a adults. Amb motiu de les restriccions derivades de la pandèmia, els cursos i tallers es duran a terme aplicant les mesures de prevenció i seguretat establertes en cada moment. 

Entre les diferents propostes destaquen les activitats físiques i saludables, que un any més confeccionen un gruix important de l’oferta, així com l’art, l’artesania i les manualitats. Enguany s’han programat més cursos de fotografia i monogràfics que treballen aspectes d’ecologia, de sostenibilitat, de ciència i de literatura.

A més, a partir del 15 de setembre, les aules d’informàtica tornaran als centres cívics amb una clara proposta formativa. S’oferiran diferents programes adreçats a l’alfabetització i a l’aprenentatge de l’ús de les eines digitals amb l’objectiu d’apropar les noves tecnologies al conjunt de la ciutadania. 

Per a més informació podeu consultar el llibret de la programació dels cursos i tallers, i la pàgina web dels centres cívics. 

Cursos i tallers 2021-2022
Llibret de la programació (pdf)
Tornar