Header: Centres cívics

Xarxa de centres cívics

Xarxes: Centres cívics

Fitxa - Xarxa de centres cívics

Xarxa de Centres Cívics

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 22 h.
Dissabte de 10 a 14 i de 16 a 20 h.
Agost tancat.

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de
9 a 13 i de 16 a 20 h.
Dissabte de 10 a 13 h.
Agost tancat.

Juny, juliol i setembre
l'horari d'atenció al públic pot variar.

Els horaris poden ser modificats segons necessitats dels centres cívics.

A/e:
 xccivics@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/ccivics

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona recupera les festes i les activitats populars organitzades per les entitats veïnals

L’Ajuntament de Girona ha ampliat la convocatòria de subvencions per a aquest tipus de celebracions amb l’objectiu d’ajudar l’associacionisme afectat per la crisi de la COVID-19.

Girona recupera aquest any les festes i les activitats populars de les entitats veïnals, després que l’any passat s’haguessin de suspendre per la pandèmia de la COVID-19. Per tal de fomentar la cultura i les activitats ciutadanes, l’Ajuntament de Girona ha ampliat enguany la convocatòria de subvencions per a aquest tipus de celebracions organitzades als diferents barris i sectors de la ciutat. Fins ara aquests ajuts anaven destinats a la celebració de festes majors i del carnestoltes. Ara, però, s’ha inclòs qualsevol tipus de festa popular com Sant Joan, la castanyada o les activitats de Nadal. 

L’objectiu d’aquesta mesura és ajudar les entitats veïnals afectades a causa de les conseqüències de la COVID-19, per tal de promoure la dinamització de la ciutat amb propostes atractives nascudes des dels barris. Aquest matí el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i la regidora de Ciutadania i Dinamització del Territori, M. Àngels Cedacers, han presentat les noves bases de les subvencions en roda de premsa. 

“S'han creat aquestes bases específiques d’ajuda en substitució de les anteriors amb la finalitat d’establir la concessió de subvencions a entitats veïnals de la ciutat per a l'organització de festes i activitats populars als diferents barris i sectors de la ciutat de Girona”, ha assegurat el vicealcalde, Quim Ayats.

“L'objectiu és alhora donar resposta a l'impacte econòmic i social en l'àmbit de l'associacionisme provocat per la crisi sanitària de la COVID-19 i donar viabilitat a altres projectes de festes populars amb un format més petit de les entitats dels barris que s'adeqüin a la situació actual de la pandèmia, i que serveixin per dinamitzar els barris durant tot l’any”, ha explicat la regidora, M. Àngels Cedacers.

Les bases de les subvencions ja estan aprovades i es preveu obrir-ne la convocatòria el mes de juliol. Enguany, s’hi destinaran més de 26.000 euros que es repartiran entre totes les propostes rebudes per part de les entitats veïnals. Han de ser activitats organitzades amb motiu de la celebració de les festes i activitats populars de caire festiu en els diferents barris o sectors de la ciutat, i poden ser en format presencial o virtual. Hi estan incloses totes aquelles propostes que se celebrin aquest any 2021, també aquelles que ja s’han celebrat, ja que la subvenció en aquests casos s’atorgarà amb caràcter retroactiu. 

La regidora de Ciutadania i Dinamització del Territori, M. Àngels Cedacers, va presentar els nous ajuts la setmana passada a les associacions de veïns i veïnes al Saló de Descans del Teatre Municipal amb una gran participació i debat. Després d’un any sense festes populars a causa de la pandèmia, enguany es poden tornar a organitzar activitats de cultura popular i tradicionals. Tot i això, caldrà seguir en tot moment la normativa i les restriccions del PROCICAT vigents en cada moment.

El consistori autoritzarà la celebració de pregons presencials i virtuals; accions participatives amb inscripció prèvia, concursos de dibuix, còmic o pintura; tallers en línia; cinema a la fresca; autocine, i vídeo mapping. També es podran realitzar concerts i espectacles com monòlegs o màgia, tant en espais tancats com a l’aire lliure respectant els aforaments, la distància de seguretat, el control d’accés i seguint els protocols d’higiene i les mesures de seguretat individual. 

Alhora estan permesos els espectacles itinerants a peu, en camions o plataformes circulants sempre que es pugui garantir que no hi ha interacció del públic amb els membres de l’activitat; les rues de carrer amb animació com les batucades, els gegants o els diables evitant les aglomeracions i mantenint la distància de seguretat; i els correfocs i espectacles piromusicals visualitzats des dels balcons o en espais habilitats respectant l’aforament i les mesures i distàncies de seguretat. 

Per últim, es poden realitzar àpats populars en espais autoritzats per l’Ajuntament i seguint totes les mesures de seguretat vigents en cada moment. Aquests espais habilitats han de disposar de mobiliari provisional, taules i cadires, on es puguin consumir aliments i begudes. En aquests moments, no es permeten activitats amb balls o similars, només es pot amenitzar la trobada amb música, en directe o enregistrada, garantint que la gent no s’aixeca de les taules i balla. 

Pel que fa a la revetlla de Sant Joan, es permetrà la venda i l’ús de petards amb les mesures de seguretat com cada any. També s’autoritzarà la realització de fogueres, sempre que s’evitin les aglomeracions. 

Web de Sant Joan
Festes i activitats populars
Tornar