Header: Centres cívics

Xarxa de centres cívics

Xarxes: Centres cívics

Fitxa - Xarxa de centres cívics

Xarxa de Centres Cívics

Horari d'obertura:
De dilluns a divendres de 9 a 22 h.
Dissabte de 10 a 14 i de 16 a 20 h.
Agost tancat.

Horari d'atenció al públic:
De dilluns a divendres de
9 a 13 i de 16 a 20 h.
Dissabte de 10 a 13 h.
Agost tancat.

Juny, juliol i setembre
l'horari d'atenció al públic pot variar.

Els horaris poden ser modificats segons necessitats dels centres cívics.

A/e:
 xccivics@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/ccivics

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La ciutat de Girona commemora el Dia Internacional del Poble Gitano amb diverses activitats

L’acte central serà l’ofrena floral a l’entrada de les escoles de Girona Est.  

La ciutat de Girona commemora el Dia Internacional del Poble Gitano que té lloc demà, dia 8 d’abril. Diferents entitats i associacions de Girona Est, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, han organitzat fins al 15 d’abril un conjunt d’activitats. L’objectiu d’aquestes propostes és donar a conèixer i celebrar tot allò que envolta la cultura gitana. 

“La diversitat de la nostra societat és un valor que hem de preservar, i per això cal reivindicar les particularitats de les diferents cultures que tenim presents a la ciutat. Aprofitem aquest Dia Internacional del Poble Gitano per donar a conèixer algunes de les seves tradicions que més identifiquem com l’idioma caló o la rumba, i per reivindicar que és amb la suma d’identitats molt diverses que construïm la Girona del segle XXI”, ha subratllat la regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi.

L’acte central serà l’ofrena floral a l'entrada de les escoles de Girona Est (l’Escola Font de la Pólvora, l’Escola Vila-roja, l’Escola Sagrada Família i l’Escola Bressol Cavall Fort). Tindrà lloc demà i s’hi repartirà un fulletó amb la informació de la tradició del dia del poble gitano. La jornada finalitzarà amb el concert de Rumba 4G, un grup local de versions de música rumbera i flamenca, que actuaran a les 18 h al Centre Cívic Onyar. L’entrada és gratuïta, però cal fer reserva prèvia, ja que l’aforament és limitat. 

Durant aquests dies l'entrada del Centre Cívic Onyar estarà decorada amb la bandera gitana. També s’hi podrà visitar fins al 30 d’abril l’exposició de la Fundación Secretariado Gitano “Gitanos con estudios, gitanos con futuro” i participar en el taller “Graffiti Pucharó chaborrillo (parlen els joves)”, a càrrec dels artistes HEAL. 

Per últim, s’han programat dos jocs interactius per conèixer l’idioma caló: la roda de carro (organitzat per la Comissió del Poble Gitano i el Projecte Dones Territori) i el Memory del poble gitano del Centre Cívic Onyar.

Programació
Reserva prèvia
Tornar