Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2020-2021

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 

Hem actualitzat la nostra oferta de Recursos Educatius.

Proxy Portlet

La realització de les activitats estarà condicionada a la normativa sociosanitària vigent en relació a la COVID-19

Què fem amb l'aigua al túnel de rentat de cotxes?

Referència296 (codi 972)
Nivell
 • Primària (cicle superior)
 • ESO (primer cicle)
 • ESO (segon cicle)
 • ESPO
 • Formació d'adults
 • Professorat
Temàtica
 • Educació ambiental
 • Ciència

Es tracta d’una visita al rentat de cotxes de Montfullà del Grup Fundació Ramon Noguera. L’activitat conté una visita a les instal·lacions de rentat així com de les plantes pilot demostratives del procés de depuració de l’aigua residual: Introducció i visita a les instal·lacions de rentat (45 min): professionals de la Fundació seran els encarregats de realitzar una visita guiada pel Centre Especial de Treball Mas Xirgu, concretament a les instal·lacions que tenim al rentat de cotxes de Montfullà, fent èmfasi en les característiques del centre i de les persones que hi treballen. Tot seguit, es farà una visita guiada pels diferents espais del túnel de rentat, per tal d’explicar el funcionament del túnel i el consum de recursos. Visita a les instal·lacions pilot del projecte d’estalvi i reutilització d’aigua (30 min): posant especial èmfasi en els sistemes naturals de tractament pel reciclatge de l'aigua residual, acompanyant la visita d’uns exercicis a realitzar per l'alumne. Per aquesta activitat es disposa de fitxes de treball.

Amb aquesta acitvitat es volen treballar els valors mediambientals d'estalvi de recursos (aigua, detergents) i respecte pel medi ambient, valors socials d'integració de persones amb discapacitat i valors científics de difusió de la ciència i innovació (a través del projecte).

Objectius

 • Donar a conèixer al públic en general què és un Centre Especial de Treball, i les característiques de les persones que hi treballen.
 • Conèixer els processos de rentat, recursos utilitzats i la depuració de l’aigua implicats en un túnel de rentat de vehicles.
 • Donar a conèixer la problemàtica ambiental associada a l’'activitat del rentat de vehicles i possibles solucions per abordar-les.
 • Apropar la ciència i la innovació als estudiants, en matèria de recurs de l’aigua i la seva reutilització, així com despertar la curiositat i l’esperit crític.

A qui s'adreça: Cicle superior d'educació primàrica, educació secundària obligatòria, postobligatòria, adults i professorat

Calendari: Durant tot l'any, exceptuant l'agost

Durada aproximada: 1 hora 30 minuts

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s'establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds

Lloc: Rentat de cotxes Montfullà. Polígon Industrial Montfullà. C. Caterina Albert, 1. 17162 Bescanó. Com arribar-hi: ATM L4 (parada a l'Espai Gironès) i L3 (parada a Tanatori del Passeig d'Olot)

Preu: Gratuït

Inscripcions: Cal reservar dia i hora, amb un mínim de 15 dies d'antelació sobre la data prevista per a la realització de l'activitat. Tel. 972 24 44 33. Montse Aulinas - Marina Molina

Més informació: Grup Fundació Ramon Noguera. Oficines centrals: C. Indústria núm. 22, 17005 de Girona. Telèfon: 972.24.44.33 / Fax: 972.24.45.47. Web del Grup Fundació Ramon Noguera:www.grupfrn.cat - Web Pojecte LIFE MINAQUA:www.minaqua.org - Facebook:www.facebook.com/grupFRN - Facebook:www.facebook.com/lafundacio - Twiter:@grupFRN; @MinaquaLife

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Grup Fundació Ramon Noguera de Girona. Col·labora Ajuntament de Girona.