Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2020-2021

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 

Hem actualitzat la nostra oferta de Recursos Educatius.

Proxy Portlet

La realització de les activitats estarà condicionada a la normativa sociosanitària vigent en relació a la COVID-19

Carles Rahola i la Girona de la República.

Referència76 (codi 968)
Nivell
  • ESO (primer cicle)
  • ESO (segon cicle)
  • ESPO
Temàtica
  • Civisme i participació
  • Història i art
  • Promoció de lectura i escriptura

La  tràgica mort de Carles Rahola, executat el 1939, va eclipsar una  trajectòria  intel·lectual molt fecunda que, en bona mesura, va desenvolupar al despatx del seu domicili, que actualment es recrea en un espai del Museu. Us proposem entrar-hi per descobrir un dels homes de lletres més rellevants de la Catalunya republicana. Fou un destacat periodista i escriptor, així com un activista cultural. I va tenir un paper fonamental a la Girona del primer terç del segle XX i que va treballar de manera incansable per fer realitat els valors republicans.

L’activitat està concebuda per fer-se amb una visita lliure amb un dossier didàctic i, així, a través d’una selecció dels seus propis textos amb els que proposem un debat sobre   el seu compromís social i polític i el seu pensament respecte el món que l’envoltava, sobre els conceptes claus com ciutat,  pàtria,  cultura, llengua i  identitat. Es disposa disposa de dossier didàctic i guió de l'activitat a: www.girona.cat/museuhistoria

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de compromís, tolerància i respecte per les idees i per la diversitat  i  la necessitat d’educació i cultura per a construir un món de pau.

Qui ho desitgi podrà complementar-ho amb un recorregut auto conduït  per la ciutat amb el que es percebrà com la seva petjada continua present a la ciutat.

Objectius

  • Descobrir un dels homes de lletres més rellevants de la Catalunya republicana, sense qui no es pot entendre la Girona del segle XX.
  • Treballar els valors republicans: de democràcia, igualtat entre homes i dones, pàtria, llengua i identitat.

A qui s'adreça: Educació secundària obligatòria i batxillerat

Calendari: Durant tot l'any, de dimarts a divendres, en l'horari d'obertura del Museu de 10.30 h a 17 h

Durada aproximada: 1 hora

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Lloc: Museu d'Història de Girona. Carrer de la Força, 27. 17004 Girona. Com arribar-hi: L1, L2, L5, L6, L7 (Jutjats) i L11 (Barri Vell)

Preu: Gratuït

Inscripcions: Inscripció al llarg del curs, 15 dies abans de la data prevista per a l'activitat al tel. 972 222 229 (MHG) o bé contactar: cirla@ajgirona.cat - museuhistoria@ajgirona.cat

Més informació: Museu d'Història de Girona. Telèfon: 972 222 229. museuhistoria@ajgirona.cat - Museu d'Història de Girona

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Ajuntament de Girona - Museu d'Història de Girona