Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2020-2021

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 

Hem actualitzat la nostra oferta de Recursos Educatius.

Proxy Portlet

La realització de les activitats estarà condicionada a la normativa sociosanitària vigent en relació a la COVID-19

Connectant mons 2020-21. Crisi climàtica: Temps d'actuar

Referència312 (codi 1453)
Nivell
 • Primària (cicle inicial)
 • Primària (cicle mitjà)
 • Primària (cicle superior)
 • ESO (primer cicle)
 • ESO (segon cicle)
 • ESPO
Temàtica
 • Civisme i participació
 • Educació ambiental
 • Medi natural

CONNECTANT MONS és un projecte internacional que combina l’activitat a l’aula i el treball online entre alumnat de 6 a 17 anys en la qual participen centres de tot el món. (*Aquest any hem adaptat les propostes didàctiques perquè, a més de treballar-les en classe, puguin també realitzar-se a distància de manera autònoma) Es treballa a través d’una plataforma online multilingüe (italià, castellà, portuguès, anglès, gallec, català i èuscar), en la qual l’alumnat interacciona i treballa de manera cooperativa, organitzats en equips de treball de la mateixa franja d’edat. La proposta educativa es treballa durant 10 setmanes i a través d’equips de treball virtuals. Cada setmana es proposa una sèrie d’activitats per a realitzar a l’aula i compartir en xarxa, es guia l’alumnat en el procés de descobrir, reflexionar, analitzar i buscar solucions al model de producció que genera la crisi climàtica. El professorat compta amb un mòdul propi, i es facilitarà una guia d'Aprenentatge i Servei (ApS).

Per a la realització de l'activitat es disposa de guió de l'activtat, dossier per al professorat, fitxes didàctiques, presentació Power Point, i a través d'un fòrum, el professorat podra contactar amb altres professors i professores que realitzaran la mateixa activitat. A més, es facilitarà una guia d'Aprenentatge i Servei (ApS) perquè qui ho desitgi pugui desenvolupar un procés d'aprenentatge i servei a la comunitat, en el qual l'alumnat es formi treballant sobre les necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-ho.

Podeu trobar més informació a https://www.conectandomundos.org/ca/edicion

Amb aquesta activitat es vol afavorir el diàleg intercultural, facilitar un espai de treball cooperatiu efectiu que possibiliti descobrir problemes comuns, prendre consciència i elaborar conjuntament una proposta-compromís per a canviar aquesta realitat.

Objectius

 • Entendre com funciona l’efecte hivernacle per reconèixer les causes del canvi climàtic i la situació d’emergència actual.
 • Conèixer les conseqüències del canvi climàtic sobre el medi ambient i sobre les persones.
 • Generar consciència crítica a partir de l’anàlisi dels nostres hàbits de consum/forma de vida i de la relació que tenen amb la crisi climàtica.
 • Treballar el desenvolupament de la resiliència (individual i col·lectiva) com a estratègia per afrontar la crisi climàtica (capacitat d’absorció, capacitat d’adaptació, capacitat de transformació) i fomentar l’acció individual i col·lectiva perquè l’alumnat es converteixi en activistes climàtics amb formes de vida sostenibles per al planeta i per a les persones.

A qui s'adreça: Educació primària, educació secundària obligatòria i postobligatòria

Calendari: Del 18 de gener del 2021 - 26 de març del 2021 (Consultar Calendari: https://www.conectandomundos.org/ca/calendario)

Durada aproximada: 10 setmanes

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Lloc: A l'aula

Preu: Gratuït

Inscripcions: Cal inscripció prèvia abans del 15 de gener del 2021 a info@conectandomundos.org - https://www.conectandomundos.org/ca/registro

Més informació: Unitat Educació per a una ciutadania global: Sandra Martín Tremoleda: amartin@oxfamintermon.org - https://www.conectandomundos.org/ca/edicion

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Oxfam Intermón. Col·labora Oxfam Italia (Itàlia), AID Global (Portugal), Espais Telemàtics (Espanya) i Oxfam Intermón (Espanya), amb la participació de la La Rete Nazionale Scuole Green d’Itàlia i l’Agrupamento de Escolas do Bom Sucesso de Portugal, Ajuntament de Girona