Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2020-2021

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 

Hem actualitzat la nostra oferta de Recursos Educatius.

Proxy Portlet

La realització de les activitats estarà condicionada a la normativa sociosanitària vigent en relació a la COVID-19

#PÍNDOLAVIRTUAL - Teatre breu per adolescents

Referència302 (codi 1442)
Nivell
  • ESO (segon cicle)
  • ESPO
Temàtica
  • Cinema

#PÍNDOLAVIRTUAL: una Píndola en format de curtmetratge per a visionar a l'aula. Amb aquesta activitat volem donar resposta a nous contextos digitals i obrir un espai per poder veure i parlar del format audiovisual com un llenguatge artístic. Actualment estem en el procés d’enregistrament de diferents curtmetratges que podrem oferir a partir de l’inici del curs escolar 2020-21 al setembre d’enguany. Tant si l’alumnat està al centre educatiu com a casa, podran gaudir conjuntament d’una peça artística i compartir posteriorment les seves reflexions amb l’equip artístic de manera virtual. L’activitat es desglossa en dues parts: Visualització del curtmetratge des de l’aula o des de casa (totes les estudiants al mateix temps). Debat virtual dinamitzat de l’alumnat amb l’equip artístic del curtmetratge per a compartir opinions entorn els temes que tracta el curtmetratge i el seu procés de realització. Es disposa d'exercicis i dinàmiques grupals complemetàries per a realitzar a l'aula abans o després de la visualització del curtmetratge.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors del coneixement del llenguatge audiovisual, el diàleg i reflexió, la construcció de l'esperit crític, i apropar el format de curtmetratge als/les joves.

Objectius

  • DEMOCRATITZAR L’ACCÉS A LA CULTURA per part de tots els/les joves. El fet de poder veure teatre dins l’horari lectiu, fa que no es creïn diferències entre l’alumnat amb realitats socioeconòmiques diverses, i per tant que tothom pugui enriquir-se’n.
  • Utilitzar el CURTMETRATGE COM A EINA per a la reflexió d’un tema concret però també per al descobriment de diferents formats i gèneres.
  • Tractar temàtiques amb VALORS POSITIUS que els facin pensar. Cada una de les obres Píndoles reflexiona entorn un tema concret: relacions de parella, oportunitats laborals, violències sexuals, rols de gènere, ètica i guerra, crisis actuals, etc. Les històries que portem als centres educatius però que també hem representat en teatres i espais joves de diferents poblacions, els proporcionen perspectives entorn vivències que poden formar part del seu dia dia o notícies que poden haver sentit o escoltat entorn el món actual.

A qui s'adreça: De 3r d'ESO a 2n de batxillerat

Calendari: Durant el curs escolar

Durada aproximada:1 hora

Nombre d'alumnes per grup: Aquesta proposta es podrà realitzar al mateix temps fins a un màxim de 120 alumnes, que poden veure la #PíndolaVirtual simultàniament des de l’aula o des de casa. Per exemple, en una mateixa hora lectiva ho poden veure totes les classes de 4t ESO.

Podem realitzar tota la proposta de manera online (tant la visualització del curtmetratge com el debat amb els/les artistes)

Lloc: Es pot realitzar tant des de l'aula com des de casa

Preu: 750 € (iva inclòs). Aquest preu inclou els drets de la projecció del curtmetratge per a un màxim de 120 alumnes i el posterior debat virtual amb els seus creadors i equip artístic. També inclou proposta d'activitats complementàries.

Inscripcions: Cal inscriure's amb 40 dies d'antel·lació enviant un correu a: pindoles@pindoles.com

Més informació: Www.pindoles.com

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Cultura Tangent. Col·labora Ajuntament de Girona