Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2020-2021

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 

Hem actualitzat la nostra oferta de Recursos Educatius.

Proxy Portlet

La realització de les activitats estarà condicionada a la normativa sociosanitària vigent en relació a la COVID-19

L'aigua és de totes i tots!

Referència135 (codi 1369)
Nivell
  • Primària (cicle superior)
  • ESO (primer cicle)
Temàtica
  • Coneixement de la ciutat
  • Educació ambiental
  • Medi natural

Taller participatiu amb el que reflexionar sobre els usos de l’aigua, els seus valors i la seva gestió, així com conèixer els rius de Girona i conscienciar els nois i noies de la importància de l'aigua com a bé comú que cal valorar i com a ecosistemes a preservar. L'activitat es divideix en 4 apartats: el cicle de l'aigua, els rius de Girona, les sequeres a Catalunya i ens convertim en activistes i defensors de l’aigua a Girona! Es pot dur a terme per part dels professors (els hi faríem arribar la guia didàctica i el material pedagògic) o per persones voluntàries d'Aigua és Vida. Per a la realització d'aquesta activitat es disposa de guió, dossier pel professorat i fitxes de treball.
Amb aquesta activitat es volen treballar els valors d'ecologisme i sostenibilitat, responsabilitat i conscienciació.

Objectius

  • Donar a conèixer la importància de l’aigua a la nostra vida quotidiana i fomentar les idees de coresponsabilitat i solidaritat (per exemple, posant exemples d’usos quotidians i trucs per a estalviar aigua i prendre cura del medi ambient).
  • Donar a conèixer la importància de l’aigua a Girona i fer visibles quins són els nostres recursos d’aigua i com els hem de cuidar entre tots i totes.
  • Conscienciar de la importància de l'aigua com a bé essencial i comú a nivell mundial i sensibilització de la ciutadania.

A qui s'adreça: Cicle superior d'educació primària i primer cicle d'educació secundària obligatòria dels centres educatius de la ciutat.

Calendari: Durant tot l'any. Si es vol, es pot lligar amb el Dia Mundial de l'aigua (mes de març)

Durada aproximada: 2 hores

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Lloc: A l'aula. També es pot realitzar en un espai a l'aire lliure, al costat del riu.

Preu: Gratuït

Inscripcions: Cal inscriure's amb un mínim de 30 dies d'antelació sobre la data prevista per a la realització de l'activitat a aiguagirona@gmail.com

Més informació: Telèfon de contacte: 645581405

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Espai de Solidaritat , Plataforma Aigua és Vida i Enginyers Sense Fronteres. Col·labora Ajuntament de Girona