Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2020-2021

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 

Hem actualitzat la nostra oferta de Recursos Educatius.

Proxy Portlet

La realització de les activitats estarà condicionada a la normativa sociosanitària vigent en relació a la COVID-19

Tecnorepte

Referència241 (codi 1330)
Nivell
  • ESO (primer cicle)
  • ESO (segon cicle)
Temàtica
  • Ciència
  • Innovació i creativitat

Tecnorepte és un projecte adreçat a alumnes d’ESO de les comarques gironines que té per objectiu incentivar l’aprenentatge a partir de la resolució d’un repte tecnològic proposat per un equip impulsor format per professors de Tecnologia de Secundària i professors de l’Escola Politècnica Superior de la UdG. Tecnorepte fomenta el treball en equip, la innovació, la creativitat i l’emprenedoria entre els adolescents, així com la curiositat i l’interès per la ciència i la tecnologia. Es basa en  un model d’innovació pedagògica i metodològica anomenat STEAM (Science, Technology, Art & Engineering) que vol donar als estudiants  l’oportunitat de trobar solucions creatives i personals al repte proposat i acompanyar i conduir el seu propi procés d’aprenentatge. Cada curs es llença un repte diferent. En equip, han de trobar una resposta creativa i original. Al llarg d’un trimestre, els estudiants, liderats pel professorat de tecnologia del seu institut, dissenyen i construeixen un prototip que doni resposta al repte proposat. Tota aquesta tasca de disseny i creació del prototip es realitza a l’aula de tecnologia.  Tecnorepte implica pensar, imaginar, crear, investigar, resoldre problemes, comunicar ... gaudint del procés d’aprenentatge. Cada equip participant haurà de materialitzar la seva idea creant un prototip o maqueta i recollir tot el procés de treball per poder-lo donar a conèixer. Finalment, els equips participants participen en la jornada Tecnorepte, a l’Escola Politècnica Superior on, coincidint amb la jornada de portes obertes de la UdG, presenten els seus prototips mitjançant un pechakucha (presentació breu de 7 minuts de durada, amb uns requeriments específics) i una demostració de la seva maqueta. Es pot cosultar al web la Descripció del repte.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de cooperació, innovació i gust per aprendre.

Objectius

  • Fomentar la creativitat i la innovació tecnològica entre els estudiants d’ESO mitjançant el treball per reptes a partir d’una proposta concreta generada des de l’Escola Politècnica Superior de la UdG.

A qui s'adreça: Educació secundària obligatòria de centres educatius de Girona ciutat i província

Calendari: 1r i 2n trimestre del curs (treball a l’aula de tecnologia). Mes de maig : Jornada tecnorepte

Durada:Durada aproximada: El procés de treball a l’escola és d’unes 8 setmanes aproximadament

Nombre d'alumnes per grup: S’adreça a tot el grup classe organitzats en equips de 4 membres

Lloc: A la pròpia escola i Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (jornada)

Preu: Gratuït

Inscripcions: Inscripcions obertes fins 2 mesos abans de la jornada Tecnorepte del mes de maig. La data concreta de la jornada sempre coincideix amb la data de la jornada de portes obertes de la UdG: web Tecnorepte

Més informació: web Tecnorepte

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Institut de Ciències de l'Educació (ICE UdG) i Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona. Col·labora Ajuntament de Girona, Societat Catalana de Tecnologia, Consell Social de la UdG, Patronat de la Politècnica de la UdG