Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2020-2021

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 

Hem actualitzat la nostra oferta de Recursos Educatius.

Proxy Portlet

La realització de les activitats estarà condicionada a la normativa sociosanitària vigent en relació a la COVID-19

Girona de la mà de l'art urbà

Referència149 (codi 1044)
Nivell
 • ESO (primer cicle)
 • ESO (segon cicle)
 • ESPO
Temàtica
 • Arts plàstiques
 • Coneixement de la ciutat
 • Història i art

L'activitat és un itinerari per a centres educatius a partir d'alguns dels graffitis que es troben als carrers de Girona i que s'han realitzat en el marc del Festival Milestone. El grup classe és rebut per un monitor/a que, amb l'ajuda d'una tauleta, fa una petita introducció del que és l'art dels graffitis i els presenta amb imatges, els treballs que els artistes que participen al projecte Milestone han fet arreu del món. A continuació, els condueix pels diferents indrets de la ciutat on hi ha les obres pictòriques (grafits) per fer una petita explicació de cadascuna. D'aquesta manera, els alumnes podran observar les diferents mides, colors, estils... que poden fer servir els artistes i que l'art urbà pot incloure. Finalment, per tal que els alumnes puguin treballar la informació rebuda, podran fer a l'aula unes fitxes de treball que, juntament amb el dossier "Girona, de la mà de... l'art urbà (graffiti)" podeu descarregar al web del Bòlit. Podeu trobar material complementari a  www.bolit.cat.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de innovació, creativitat i respecte per l'entorn.

Objectius

 • Donar a conèixer entre els joves el projecte cultural: Milestone.
 • Identificar les obres als espais públics.
 • Afavorir el coneixement dels diferents tècniques que els artistes utilitzen: gravat, acrílics, impressió sobre paper, aerosol,....
 • Relacionar el context amb l'obra, és a dir, entendre que en alguns casos, l’artista esta condicionat per l’entorn: canvis socials, ideologies, llegendes de ciutat, etc. Pensem que sense saber aquestes característiques no es pot entendre totalment l’obra d’un autor.
 • Valorar la riquesa cultural, la diferència i la creativitat per entendre que és un fet positiu i convenient apostar per qualitats intangibles i característiques més humanes, expressives, habilitats, etc.
 • Respectar, cuidar i valorar els espais públics com un bé de tots (educació ciutadana).
 • Utilitzar les noves tecnologies per fer recerca. No podem negar que estem a l’era de la informació, no obstant s’ha de saber seleccionar amb mesura tota la que ens arriba. A més creiem que l’art i les tecnologies han d’estar unides sense perdre l’essència de cadascuna d’elles.

A qui s'adreça: Educació secundària obligatòria i postobligatòria

Calendari: Durant el curs escolar

Durada aproximada: 1 hora 30 minuts

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe.

Condicions: La ruta es desenvoluparia al matí i les fitxes es farien a l'aula amb el professor

Lloc: Per espais de la ciutat de Girona i a l'aula.

Preu: 48 €/grup

Inscripcions: Cal inscriure's amb un mínim de 20 dies d'antelació. Tel. 972 427 627 - info@bolit.cat - bolit@ajgirona.cat

Més informació: Bòlit, Centre d'Art Contemporani, Girona. Pou Rodó, 7-9, 17004 Girona - Tel. 972 427 627 info@bolit.cat - bolit@ajgirona.cat - www.bolit.cat - Twiter: @BolitGirona - Facebook: Bolit Centre Art Contemporani

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona - Ajuntament de Girona