Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2022-2023

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 
 

Proxy Portlet

DIVERSITAT I CONVIVÈNCIA. Tallers de suport als Centres Educatius en el treball de valors relacionats amb la convivència.

Referència191 (codi 951)
Nivell
  • Primària (cicle superior)
  • ESO (primer cicle)
  • ESO (segon cicle)
Temàtica
  • Cooperació i solidaritat
  • Educació per la igualtat de gènere
  • Educació per la prevenció de les conductes violentes

El projecte Diversitat i Convivència pretén conèixer el grau i qualitat de relació i cohesió entre els alumnes de l'aula, per tal d’oferir-los eines que els siguin útils i significatives per treballar la convivència a partir del debat, la crítica constructiva i la participació. Al mateix temps proporciona assessorament i formació al professorat en estratègies i recursos per a l’acció tutorial a l’hora d’abordar aquest contingut. Es presenta en forma de taller de 6 sessions on un educador/a elabora temes relacionats amb la convivència en els grups-aula, de forma conjunta i analitzada amb el tutor o equip docent. També hi ha la possibilitat de treballar aquests temes directament amb el professorat, a través de sessions de formació amb Claustres, Equips docents, etc. Es treballa a partir d'un bloc temàtic, a escollir entre quatre blocs conceptuals i estratègics que guarden estreta relació amb la convivència: Convivència i gestió de conflictes;  Convivència i interculturalitat;  Convivència i gènere;  Convivència i Assetjament. Per a la realització d'aquesta activitat es disposa d'un pla de treball, informe i descripció de les activitats per al professorat.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de cohesió grupal, respecte, i prevenció de la violència.

Objectius

  • Afavorir la convivència positiva dins de les aules, millorar la relació i clima grupal de tal manera que això permeti i afavoreixi l’aprenentatge i creixement dels nois i noies i millori l’èxit escolar individual i grupal dels alumnes.
  • Conèixer el grau i qualitat de relació i cohesió entre els alumnes de l'aula, per tal d’oferir-los eines que els siguin útils i significatives per treballar la convivència a partir del debat, la crítica constructiva i la participació.
  • Proporcionar assessorament i formació al professorat en estratègies i recursos per a l’acció tutorial a l'hora d’abordar aquest contingut.

A qui s'adreça: Cicle superior d'educació primària i Educació Secundària Obligatòria

Calendari: Durant el curs escolar, de dilluns a divendres

Durada aproximada: Un trimestre (6 sessions d'1 hora per cada grup/classe)

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Lloc: A l'aula

Preu: A consultar amb l'entitat.

Inscripcions: Sol·licitar la inscripció amb 1 trimestre d'antelació. Tel. 972 213 050 /606 704 465. educacio.coordinacio@fundaciosergi.org

Més informació: Fundació Sergi. Tel. 972 213 050 / 606 704 465. educacio.coordinacio@fundaciosergi.org

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Espai de Solidaritat. Fundació Servei Gironí de Pedagogia Social. Col·labora Ajuntament de Girona.