Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2022-2023

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 
 

Proxy Portlet

La Biblioteca de la Universitat de Girona: fonts d’informació per fer el treball de recerca

Referència279 (codi 858)
Nivell
  • ESPO
Temàtica
  • Ciència
  • Tecnologies de la informació i la comunicació
  • Història i art

Sessió formativa impartida per tècnics documentalistes de la Biblioteca de la UdG on, partint d'un exemple pràctic, els estudiants aprendran a cercar i seleccionar informació i a citar-la correctament.

Es pot complementar amb una altra sessió sobre com portar a terme una recerca bàsica o sobre eines i recursos per a un projecte d’enginyeria a càrrec d’investigadors o tècnics de la UdG. En la vostra petició (apartat d'observacions) indiqueu clarament quines sessions sol·liciteu:

Sessió 1: "La biblioteca de la Universitat de Girona: fonts d'informació per fer el treball de recerca de BAT" (1:30 h). Tots els itineraris. Campus Barri Vell i Campus Montilivi.

Sessió 2a: "Orientació metodològica i pautes de redacció del treball de recerca de BAT" (1:15 h). Itinerari humanístic i social. Campus Barri Vell. Imparteix: Tècnic de l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes (ILCC).

Sessió 2b: "Orientació metodològica i pautes de redacció del treball de recerca de BAT" (1:15 h). Itinerari científic. Campus Montilivi. Imparteixen: Investigadors de La Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital (C4D), de l'estudi de Química o de l'Institut de Química Computacional i Catàlisi (IQCC).

Sessió 2c: “Projectes d'Enginyeria. Eines i recursos pel TdR”. Què és i com funciona un projecte d'enginyeria a la vida real. Descobrim eines útils per fer el TDR: plànols, 3D, esquemes, presentacions orals i escrites. (1:15 h.). Itinerari tecnològic. Campus Montilivi. Imparteix: Tècnica d’Atracció de Talent del Patronat de l’Escola Politècnica Superior (EPS). Aquesta activitat també s’ofereix de manera individual (Vegeu: Projectes d'Enginyeria - eines i recursos pel TDR).

Objectius

  • Utilitzar els espais i serveis de la biblioteca útils pel seu nivell acadèmic.
  • Quan hagi de començar el treball, identificar correctament quina informació necessita.
  • Executar cerques al catàleg de la biblioteca.
  • Executar cerques i localitzar informació adequada a la xarxa.
  • Elaborar referències bibliogràfiques correctes.

A qui s'adreça: Batxillerat i cicles formatius de grau superior
Nota: Per grups de 3r i 4t d’ESO us recomanem el recurs Més enllà del Google i la Viquipèdia: millora els teus treballs

Calendari: Els divendres de febrer a abril

Durada aproximada: 1hora i 30 minuts la sessió 1, i 1hora i 15 minuts les sessions 2a, 2b i 2c. S’imparteixen una a continuació de l’altre amb 25 minuts de pausa entre elles

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe (20-30)

Lloc: Segons l’itinerari de batxillerat, s’assigna una de les següents biblioteques de campus:

Biblioteca campus Montilivi: pels itineraris científic i tecnològic. Biblioteca campus Barri Vell: pels itineraris humanístic, social i artístic. Com arribar-hi: L7, L11 i L8

Preu: Gratuït

Inscripcions: Amb un mínim de 30 dies sobre la data prevista cal omplir el formulari dins l'apartat "Vistan's" Formació i assessorament a alumnes de batxillerat i de cicles formatius que trobareu a la web https://biblioteca.udg.edu/ca
O enviar un correu-e a: biblioteca.suportaprenentatge@udg.edu Les peticions s'atendran per ordre d'arribada i segons disponibilitat
Si envieu un correu electrònic és imprescindible fer-hi constar: - Per quin/s itinerari/s de Batxillerat us interessa l’activitat - Quin dia (divendres) i hora (agrairem que ens proposeu més d’una data).- Quants alumnes hi haurà a cada grup segons l’itinerari de BAT - Si ja disposeu del títols dels TR, ens va molt bé que ens els pugueu facilitar, així podem personalitzar més la sessió.

Més informació: https://biblioteca.udg.edu/ca/coneix-nos/visita-ns - biblioteca.suportaprenentatge@udg.edu

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Biblioteca de la Universitat de Girona. Col·labora Ajuntament de Girona