Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2022-2023

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 
 

Proxy Portlet

So i acústica

Referència373 (codi 790)
Nivell
  • ESO (primer cicle)
  • ESO (segon cicle)
  • ESPO
Temàtica
  • Ciència
  • Música

 Aquesta activitat vol acostar, de manera vivencial i a través d'experiments, què és el so i quines són les seves característiques. Instruments musicals, aparells de mesura i tècniques informàtiques permetran als alumnes comprendre què és el so, com viatja i quines característiques té. El taller presenta un seguit d'experiments amb els quals introduirem conceptes com la longitud d'ona, els ultrasons, el volum, la freqüència, el timbre o la ressonància.

Amb aquesta activitat els vol treballar el foment de valors ètics i socials com el treball en equip, l’autoestima, l’autonomia, la responsabilitat, l’empatia, la convivència, etc. Els nostres recursos potenciïn el creixement socioemocional i en valors.

Objectius

  • Oferir un recurs que faciliti el procés d’ensenyament-aprenentatge de temes curriculars relacionats amb els coneixements del medi, la física, la química i la tecnologia en general.
  • Aplicar el mètode científic des d’una perspectiva lúdica, i alhora profitosa. Aquest objectiu esdevé el comú denominador de tots aquests tallers.
  • Fomentar el procés deductiu de l’alumnat (l’elaboració d’hipòtesi), tot despertant-los-hi dubtes i preguntes.
  • Convertir l'alumnat en protagonistes dels tallers, ja que seran ells i elles qui portaran a terme les manipulacions oportunes i les observacions necessàries.

A qui s'adreça: Educació secundària obligatòria i postobligatòria

Calendari: De 6 al 17 de febrer de 2023. A les 9.30 h i a les 11.15 h

Durada aproximada: 1 hora 30 minuts

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s’establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds

Lloc: CaixaForum Girona. Carrer dels Ciutadans, 19 17004 Girona. Com arribar-hi: L1, L6, L7 i L11

Preu: 30 €/ grup

Inscripcions: Cal inscriure's amb un mínim d'una setmana d'antelació sobre la data prevista per a la realització de l'activitat al 972 20 98 36

Més informació: www.educaixa.com

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: La Caixa. Col·labora Ajuntament de Girona