Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2022-2023

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 
 

Proxy Portlet

La maleta viatgera

Referència58 (codi 596)
Nivell
  • Infantil (segon cicle)
Temàtica
  • Promoció de lectura i escriptura

L’activitat proposa treballar el gaudi per la lectura a partir de la maleta viatgera de la Cisa, que els alumnes podran emportar-se a casa durant una setmana. Les maletes s’elaboraran amb diversos documents de temàtica i estils variats i adequats a les edats a què es destina.
L’activitat es desenvolupa de la manera següent:

  • Des de la biblioteca es proporciona una maleta a cada grup-classe que ho hagi demanat.
  • El docent adapta el contingut de la maleta segons l’alumne que se l’ha d’emportar a casa i tria entre 2 i 3 llibres dels quals hi ha a la maleta.
  • La maleta es lliura cada setmana a un alumne, que se l’emporta a casa, la comparteix, en gaudeixen junts i es fan els comentaris al diari de la Cisa. Els comentaris al diari es poden comentar quan l’infant retorna la maleta a l’aula.
  •  En acabar el recorregut per tots els alumnes de l’aula, es recull la maleta i es comenten les anotacions al diari.

Els docents responsables han de recollir les maletes a principi de curs i retornar a final de curs a la biblioteca pública que s’acordi.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de respecte creativitat i participació.

Objectius

  • Promoure la lectura entre els alumnes dels centres educatius de Girona i entre les famílies, com una activitat de gaudi i plaer fora de l'horari lectiu.
  • Promoure el coneixement i l'ús de les biblioteques públiques de Girona i del seu fons.
  • Proporcionar a les escoles recursos i eines per donar suport als docents en la tasca de foment de la lectura.
  • Establir contacte amb la biblioteca del barri.

A qui s'adreça: P4 i P5 d'educació infantil dels centres educatius de la ciutat de Girona

Calendari: Durant el curs escolar

Nombre d'alumnes per grup: grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s'establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds. La maleta es recull i es torna a la biblioteca municipal més propera al centre educatiu

Lloc: A l'aula i al domicili, amb la familia de cada alumne.

Preu: Gratuït

Sol·licituds: Aneu a Sol·licituds de la web de La Caseta-Serveis Educatius i ompliu les dades referents a l'activitat sol·licitada abans del 24 de setembre. Posteriorment, el centre rebrà la resposta de l'Ajuntament confirmant la seva acceptació a l'activitat.

Més informació: Biblioteques de Girona. Recursos Educatius Tel. 972 232 715 bibliotecaiescola@ajgirona.cat . La Caseta – Serveis Educatius Tel. 972 221 866

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Biblioteques de Girona