Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2022-2023

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 
 

Proxy Portlet

Itineraris: el bosc de Taialà

Referència36 (codi 498)
Nivell
 • Primària (cicle superior)
 • ESO (primer cicle)
 • ESO (segon cicle)
 • ESPO
 • Formació d'adults
Temàtica
 • Coneixement de la ciutat
 • Medi natural
 • Educació ambiental

Aquesta activitat està inscrita al programa INDIKA promogut per la Diputació de Girona.

És un itinerari enmig d’un entorn natural eminentment forestal. A partir dels punts d’observació que es proposen en aquest recorregut es pot comprendre la història geològica de la ciutat, la diversitat vegetal, la fauna i els orígens de la ciutat a partir de les primeres persones que van poblar Girona.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de respecte, estima i descoberta del patrimoni natural. L'itinerari pot ser autoguiat o conduït. Es disposa de l’itinerari en format paper i en format digital, si esteu interessats contacteu amb La Caseta.

Objectius

 • Descobrir els valors naturals, geològics i històrics d’aquest espai natural que forma part de la ciutat.
 • Conèixer les espècies que componen les diferents formacions vegetals (fenassar, pineda, alzinar mediterrani, brolla) i els animals més representatius que hi viuen.
 • Entendre la història geològica de la ciutat. A través de l’observació de fòssils interpretar l’origen de la formació d’aquestes roques sedimentàries.
 • Conèixer els estudis arqueològics realitzats en aquesta zona i entendre quina informació ens donen de les primeres persones que van poblar Girona.
 • Fomentar l’interès i el respecte envers els espais verds de la ciutat i valorar-los com a riquesa i patrimoni col·lectiu.

A qui s'adreça: Cicle superior d’educació primària, Educació Secundària Obligatòria i postobligatòria i adults

Calendari: Durant el curs escolar

Durada aproximada: 2 hores

Nombre d'alumnes per grup: En cas de ser conduït, grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per realitzar l'itinerari conduït, en el cas que no es puguin atendre totes les demandes s'establiran uns criteris de priorització

Lloc: Bosc de Taialà. Inici i fi de l'itinerari: Torre Taialà. Com arribar-hi: L5

Preu: En cas de ser conduït: 80,00 €/grup per als grups de Girona i 95,50 €/grup per als grups de fora de Girona.

Aquesta activitat es pot acollir a la subvenció Indika, per als centres de Girona i província. En el cas que sol·liciteu la subvenció Indika i us la concedeixin, el preu de l'activitat serà d'1,25 € /alumne (Aquest preu inclou la subvenció Indika i la subvenció de l'Ajuntament de Girona).

Ingrés al cc de l'Ajuntament de Girona núm. ES40 2100 0002 58 0201704535 una setmana abans de l'activitat

Inscripcions: 1r- Cal trucar a la Caseta-Serveis Educatius per reservar dia i hora, amb un mínim de quinze dies d’antelació sobre la data prevista per a la realització de l’activitat.
2n- Cal sol·licitar la subvenció Indika directament al WEB de la Diputació de Girona http://www.ddgi.cat/recursosPedagogics/faces/cat/index.xhtml A partir de l'1 de setembre

Més informació: La Caseta-Serveis Educatius. Tel. 972 221 866

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Ajuntament de Girona - La Caseta-Serveis Educatius