Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2022-2023

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 
 

Proxy Portlet

Itineraris: remuntant l'Onyar

Referència35 (codi 497)
Nivell
 • Primària (cicle mitjà)
 • Primària (cicle superior)
 • ESO (primer cicle)
 • ESO (segon cicle)
 • ESPO
 • Formació d'adults
Temàtica
 • Coneixement de la ciutat
 • Medi natural
 • Educació ambiental

Aquesta activitat està inscrita al programa INDIKA promogut per la Diputació de Girona.

Des d’antic, l’Onyar ha estat utilitzat com a frontera natural i com a complement de la muralla. Però també ha estat lloc de pas, de bany, de rentar la roba, d’abeurar el bestiar, de pescar, d’aparcar tartanes, de passejar gossos... Amb el temps ha esdevingut el riu més urbà de la ciutat, tant és així que la seva imatge, combinada amb les cases que el ressegueixen i les siluetes dels campanars retallades al cel, n’és una de les millors estampes. També ha estat protagonista d’episodis d’inundacions memorables. En aquest itinerari, remuntarem l’Onyar des del pont de la Font del Rei fins a la Creueta, amb l’afany de descobrir els valors naturals que s’hi poden trobar, la vida que dona i la vida que aprofita, i també ens fixarem en algunes intervencions i activitats dutes a terme al seu entorn. L'itinerari pot ser autoguiat o conduït. Es disposa de l’itinerari en format paper i en format digital, si esteu interessats contacteu amb La Caseta.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de respecte, estima i descoberta del patrimoni natural.

Observació: en el cas que es vulguin fer les activitats pràctiques de les fitxes de treball, caldrà dir-ho en el moment de la inscripció.

Objectius

 • Descobrir l’Onyar, el riu més lligat a la història i a l’evolució de la ciutat.
 • Conèixer la intervenció humana a les seves ribes i en el seu llit.
 • Descobrir aquest espai natural que forma part del nucli urbà.
 • Conèixer les diferents espècies animals i vegetals que hi viuen sigui durant tot l'any o, en el cas de les aus, en èpoques de migració i nidificació.
 • Gaudir del paisatge i dels valors naturals que l’espai ofereix.
 • Fomentar l’interès i el respecte envers els espais verds de la ciutat i valorar-los com a riquesa i patrimoni col·lectiu.

A qui s'adreça: Cicles mitjà i superior d’educació primària, Educació Secundària Obligatòria i postobligatòria i adults

Calendari: Durant el curs escolar, però es recomanen les estacions de la tardor i la primavera

Durada aproximada: 2 hores 30 minuts

Nombre d'alumnes per grup: En cas de ser conduït, grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per realitzar l'itinerari conduït, en el cas que no es puguin atendre totes les demandes s'establiran uns criteris de priorització.

Lloc: Ribes de l'Onyar. Inici de l'itinerari: carrer Emili Grahit, a l'altura del carrer Ullastret (inici del carril bici). Fi de l’itinerari: La Creueta

Preu: En cas de ser conduït: 100,00 €/grup per als grups de Girona i 119,25 €/grup per als grups de fora de Girona.

Aquesta activitat es pot acollir a la subvenció Indika, per als centres de Girona i província. En el cas que sol·liciteu la subvenció Indika i us la concedeixin, el preu de l'activitat serà d'1,75 € /alumne (Aquest preu inclou la subvenció Indika i la subvenció de l'Ajuntament de Girona).

Ingrés al cc de l'Ajuntament de Girona núm. ES40 2100 0002 58 0201704535 una setmana abans de l'activitat

Inscripcions: 1r- Cal trucar a la Caseta-Serveis Educatius per reservar dia i hora, amb un mínim de quinze dies d’antelació sobre la data prevista per a la realització de l’activitat.
2n- Cal sol·licitar la subvenció Indika directament al WEB de la Diputació de Girona http://www.ddgi.cat/recursosPedagogics/faces/cat/index.xhtml A partir de l'1 de setembre

Més informació: La Caseta-Serveis Educatius. Tel. 972 221 866

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Ajuntament de Girona - La Caseta-Serveis Educatius