Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2022-2023

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 
 

Proxy Portlet

Itineraris: la Girona jueva. El Call

Referència33 (codi 495)
Nivell
 • Primària (cicle superior)
 • ESO (primer cicle)
 • ESO (segon cicle)
 • ESPO
 • Formació d'adults
Temàtica
 • Coneixement de la ciutat
 • Història i art

Aquesta activitat està inscrita al programa INDIKA promogut per la Diputació de Girona.

Itinerari pel barri jueu de Girona, a través d’una passejada per la història de la comunitat que el va habitar des del segle XII fins a les darreries del segle XV. La visita ressegueix els punts principals del call i es refereix a la ubicació dels edificis més emblemàtics, que són explicats des de la perspectiva de l’ús i la significació que tenien en època de vida jueva a l’indret. A través del recorregut per carrers i carrerons del call, que es conserven en un estat i traçat quasi intacte des dels temps medievals, es van introduint explicacions i conceptes sobre la sinagoga, els banys rituals, l’escorxador, el forn, les cases, tallers i habitatges de la comunitat jueva de Girona. Igualment, es presentarà la història de la comunitat a grans trets, i es farà esment als noms i a les històries de vida de moltes de les persones que la varen constituir, homes i dones jueves que son part de la història de la ciutat. L’activitat finalitza amb una explicació a grans trets dels eixos principals del Museu d’Història dels Jueus. Aquest serveix d’exemple pràctic i físic del qual s’ha anat explicant en el recorregut-itinerari pel call. L'itinerari pot ser autoguiat o conduït. Es disposa de l’itinerari en format paper i en format digital, si esteu interessats contacteu amb La Caseta.

Es recomana el material didàctic i jocs que proposa el projecte guanyador de la Beca Josep Pallach: Girona aprenc, Girona em diverteix - http://www.giaprenc.cat/

Amb aquesta activitat es vol treballar els valors de respecte al patrimoni cultural, tolerància i convivència.

Objectius

 • Conèixer el Call de Girona des de l'exemple del call de Girona per explicar la realitat dels calls a la Catalunya medieval.
 • Incorporar la perspectiva de gènere al discurs narratiu històric i museístic.
 • Oferir una nova visió de la ciutat i d'un dels seus espais més emblemàtics, tal com eren aproximadament en època medieval.
 • Fomentar la tolerància i la convivència entre cultures diferents, a través del coneixement i l'interès per la cultura jueva.

A qui s'adreça: Cicle superior d’educació primària, Educació Secundària Obligatòria i postobligatòria i adults

Calendari: Durant el curs escolar, de dimarts a divendres, en horari d'obertura del museu.

Durada aproximada: 2 hores

Nombre d'alumnes per grup: En cas de ser conduït, grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per realitzar l'itinerari conduït, en el cas que no es puguin atendre totes les demandes s'establiran uns criteris de priorització

Lloc: Call de Girona i Museu d’Història dels Jueus. Inici de l’itinerari: plaça dels Apòstols. Com arribar-hi: L1, L2, L5, L6, L8 i L9. Fi de l’itinerari: Museu d’Història dels Jueus.

Preu: En cas de ser conduït: 80,00 €/grup per als grups de Girona i 95,50 €/grup per als grups de fora de Girona.

Aquesta activitat es pot acollir a la subvenció Indika, per als centres de Girona i província. En el cas que sol·liciteu la subvenció Indika i us la concedeixin, el preu de l'activitat serà d'1,25 € /alumne (Aquest preu inclou la subvenció Indika i la subvenció de l'Ajuntament de Girona).

Ingrés al cc de l'Ajuntament de Girona núm. ES40 2100 0002 58 0201704535 una setmana abans de l'activitat.
Si l'activitat és autoguiada pel professorat l'alumnat major de 16 anys ha de pagar l'entrada reduïda al Museu 2,00 €/persona.

Inscripcions: 1r- Cal trucar a la Caseta-Serveis Educatius per reservar dia i hora, amb un mínim de quinze dies d’antelació sobre la data prevista per a la realització de l’activitat.
2n- Cal sol·licitar la subvenció Indika directament al WEB de la Diputació de Girona http://www.ddgi.cat/recursosPedagogics/faces/cat/index.xhtml A partir de l'1 de setembre

Més informació: La Caseta-Serveis Educatius. Tel. 972 221 866

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Patronat Call de Girona i Ajuntament de Girona