Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2022-2023

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 
 

Proxy Portlet

Itinerari d'escriptura creativa: L'antiheroi, versió oposada a l'heroi?

Referència396 (codi 1579)
Nivell
  • ESPO
Temàtica
  • Promoció de lectura i escriptura

Com a professionals de l’escriptura creativa proposem un itinerari d’escriptura creativa per a cada franja d’edat amb una voluntat doble:

  • Transmetre als infants i joves que escriure és jugar amb les paraules, imaginar i utilitzar les eines lèxiques, gramaticals i de sintaxis per crear un relat o una poesia;
  • Donar-los l’empenta i acompanyament necessaris per a què els infants i joves escriguin les primeres línies d’una composició, que revisarem i debatrem tots plegats. L’itinerari construirà aquest punt de partida, buscant que sigui engrescador per a tothom.

En finalitzar l’itinerari, partint d’aquest germen que haurem cuidat, els infants i joves podran desenvolupar-lo i, amb l’ajuda dels docents, culminar en una creació literària per presentar als Jocs Florals.
En l’itinerari creatiu L’antiheroi, versió oposada a l’heroi? els joves escriuran individualment o per grups en funció del nombre d’alumnes.
Aquest itinerari està articulat en un conjunt de dinàmiques per a fer un estudi de personatge.
Antigament, l’heroi havia de ser perfecte, havia de complir accions extraordinàries i defensar valors i causes nobles. Alguns estudiosos han arribat a considerar l’antiheroi com a l’individu que té la vocació de fracassar. Amb aquest itinerari volem vindicar la força d’aquesta figura com a forma de transgressió.
Els joves reflexionaran i crearan el seu antiheroi a partir de l’objectiu que ha d'aconseguir (a partir del que li demana la societat). Ens preguntarem quins valors i quines aptituds físiques hauria de tenir i no té, i ens preguntarem pels seus desitjos.
Seguidament, estudiarem formes originals de presentar-lo a través d’algunes tècniques d’escriptura.
Final i perspectives: Aquesta informació varia lleugerament en funció del grup. Els joves acabaran l’itinerari amb un personatge ben esbossat i, alhora, intrigant; aquest podrà esdevenir protagonista de la història que vulguin inventar-se a posteriori.

Objectius

  • Introduir o aprofundir en les figures emblemàtiques de les narracions. En aquest cas, l'heroi i l'antiheroi.
  • Que els estudiants s'acostin al seu antiheroi més proper, una forma de llegir-se i de protestar. Donar cos els valors físics i morals del personatge a través de tècniques d'escriptura eficaces.

A qui s'adreça: 4t d'Educació Secundària Obligatòria i educació secundària postobligatòria

Calendari: Durant el curs escolar

Durada aproximada: 3 hores 30 minuts. . La 1a sessió serà d'1h30 amb tot el grup classe. La 2a i 3a sessió es realitzaran amb el grup partit.

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe. Màxim 25 alumnes.

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s’establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds.

Lloc: A l'aula

Preu: 55€/hora per grup de treball més 14€ per desplaçament

Inscripcions: Cal inscriure's amb un mínim de 60 dies d'antelació sobre la data prevista per a la realització de l'activitat a entretempsescriu@gmail.com

Més informació: Associació Entretemps, entretempsescriu@gmail.com. entretempsescriu.wordpress.com

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Entretemps. Col·labora Ajuntament de Girona