Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2022-2023

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 
 

Proxy Portlet

El nostre camí escolar segur. Anem a l'escola amb autobús

Referència133 (codi 1548)
Nivell
  • Infantil (segon cicle)
Temàtica
  • Educació per la mobilitat

Amb aquest recurs educatiu treballarem la mobilitat escolar sostenible i ho farem a través dels modes de transport que existeixen i la configuració de l'espai públic. Els alumnes aprendran quins modes de transport són els més sostenibles ambientalment i aprendran a diferenciar-los. Reflexionaran sobre els conceptes de sostenibilitat i contaminació. També, treballaran la configuració de l'espai públic mitjançant l'observació del camí escolar que fan cada dia de casa a l'escola i a l'inrevés. Mitjançant la creativitat, dissenyaran com hauria de ser aquest trajecte, en definitiva, l'espai públic del seu entorn més proper.

Per a la realització d'aquesta activitat es disposa de material didàctic.

Amb aquesta activitat es vol treballar la sostenibilitat i el medi ambient.

Objectius

  • Reflexió personal i col·lectiva sobre la mobilitat que potencia un desplaçament responsable i beneficiós per a la salut i l'entorn urbà, com és el transport públic.
  • Reconèixer els avantatges i inconvenients dels diferents mitjans de transport a la ciutat i analitzar-ne les conseqüències per al nostre medi ambient.
  • Valorar l'autobús com a transport sostenible.
  • Participar en una activitat lúdica en grup.

A qui s'adreça: P4 i P5 d'educació infantil dels centres de la ciutat de Girona

Calendari: Durant el curs escolar

Durada aproximada: Dues sessions de dues hores

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s’establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds

Lloc: A l'aula

Preu: Gratuït

Sol·licituds: Aneu a Sol·licituds de la web de La Caseta-Serveis Educatius i ompliu les dades referents a l'activitat sol·licitada abans del 24 de setembre. Posteriorment, el centre rebrà la resposta de l'Ajuntament confirmant la seva acceptació a l'activitat.

Més informació: La Caseta-Serveis Educatius. Tel 972 221 866. caseta@ajgirona.cat

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Ajuntament de Girona