Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2022-2023

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 
 

Proxy Portlet

Patrimonialitza't. Reflexions entorn el patrimoni immaterial i el cicle festiu de l'any.

Referència355 (codi 1545)
Nivell
 • Primària (cicle superior)
 • ESO (primer cicle)
 • ESO (segon cicle)
 • ESPO
Temàtica
 • Civisme i participació
 • Coneixement de la ciutat
 • Música

Des de l'Escola d'El Foment de Girona volem oferir una formació artística basada en la dansa, cançó i glossa més enllà de les nostres parets. És per això que volem reivindicar el nostre patrimoni cultural com un element indispensable per l'aprenentatge i la socialització en el nostre context cultural. En aquest taller reflexionarem de manera participativa a través de dinàmiques sobre el valor del patrimoni i conceptes com cultura popular i coneixerem les diferents festes patrimonials dels Països Catalans. Aquest taller està pensat per promoure la reflexió dels alumnes sobre els conceptes de patrimoni. A través de dinàmiques i de jocs amb l'ajut d'una educadora, els alumnes aniran reflexionant sobre els diferents conceptes intrínsecs a la cultura popular i anirem coneixent les diferents festes i costums que hi ha arreu dels Països Catalans resseguint el cicle festiu de l'any amb l'objectiu de sensibilitzar i corresponsabilitzar l'alumnat envers la cultura popular.

Amb aquesta activitat es vol treballar la identitat cultural, la implicació al territori, la promoció i participació cultural.

Objectius

 • Identificar la cultura popular i tradicional com a part del nostre patrimoni immaterial, que requereix la participació per assegurar-ne la supervivència i que ens identifica com a societat.
 • Destacar els valors integradors, de cohesió social, de respecte a la diversitat, memòria col·lectiva, sentiment de responsabilitat.
 • Treballar l'esperit crític i la capacitat de reflexió així com la posada en comú de coneixements previs per tal de reflexionar entorn dels conceptes patrimoni tangible/intangible, material/immaterial adaptat a l'edat dels participants.
 • Conèixer el cicle festiu de l'any i les festes patrimonials més importants dels Països Catalans.

A qui s'adreça: Cicle superior d'educació primària, Educació Secundària Obligatòria i postobligatòria dels centres de la ciutat de Girona

Calendari: Durant tot l'any

Durada aproximada: 2 hores 30 minuts

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Lloc: Escola d'El Foment de Girona. Carrer dels Mercaders, 14, 17004 Girona. Com arribar-hi: L11

Preu: 4,50 €/alumne, preu subvencionat 2 €/alumne

Inscripcions: Cal inscripció prèvia amb 10 dies d'antelació a la data prevista al 972 651 500, o bé a: dir.escola@elfomentgirona.cat

Més informació: Escola d'El Foment de Girona. 972 651 500 - dir.escola@elfomentgirona.cat - www.elfomentgirona.cat/

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: El Foment de Girona. Col·labora Ajuntament de Girona