Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2022-2023

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 

Proxy Portlet

Xerrada sobre prevenció d’accidents de trànsit – No et frenis la vida

Referència341 (codi 1489)
Nivell
  • ESO (segon cicle)
  • ESPO
Temàtica
  • Civisme i participació
  • Cooperació i solidaritat
  • Educació per la salut

Un jove que ha patit un accident de trànsit i com a conseqüència es veu obligat a usar cadira de rodes, explica la seva experiència personal per influenciar de forma més directa en l’actitud dels més joves. La xerrada té una durada d’entre 1 i 2 hores i es distribueix de la següent manera: - Projecció del vídeo A tu també et pot passar (realitzat per l’Institut Guttmann). - Exposició del tema, des de l’experiència personal d’una persona usuària de cadira de rodes, joves que tenen una discapacitat a causa d’un accident. - Explicació dels serveis i activitats que es duen a terme des de MIFAS. - Col·loqui, debat. - Recórrer un circuit d’obstacles amb una cadira de rodes. Els alumnes experimenten en primera persona les dificultats amb les quals es troben diàriament les persones usuàries de cadira de rodes a escala de barreres arquitectòniques (pujar i baixar rampes, pujar graons...).

Amb aquesta activitat es vol treballar els valors de respecte, empatia i igualtat.

Objectius

  • Provocar un espai de reflexió sobre la realitat que viu el col·lectiu de persones amb discapacitat, especialment aquelles que per un accident de trànsit han vist com disminuïa la seva qualitat de vida a causa de les problemàtiques que porta implícita la mateixa disminució (limitacions, dependència, barreres socials i culturals, dificultats per accedir a un lloc de treball, etc.).

A qui s'adreça: 4t curs d'educació secundària obligatòria i educació secundària postobligatòria

Calendari: Durant tot l'any

Durada aproximada: 1 hora

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s’establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds.

Lloc: A l'aula, al pati de l'escola i itinerari pel carrer

Preu: 55 €/grup

Inscripcions: Cal inscripció prèvia amb 15 dies d'antel·lació sobre la data prevista per la realització de l'activitat a: Tel. 972 414 041 mifas@mifas.com

Més informació: ASSOCIACIÓ MIFAS. Accions de sensibilització. Ass. de cadires de rodes durant l'activitat. 972 414 041. mifas@mifas.com - www.mifas.cat

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Associació Mifas. Col·labora Ajuntament de Girona