Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2022-2023

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 
 

Proxy Portlet

Taller Llum i Foscor

Referència318 (codi 1480)
Nivell
  • ESO (primer cicle)
  • ESO (segon cicle)
  • ESPO
Temàtica
  • Educació per la salut

El Taller llum i foscor té com a principal objectiu abordar l'estat emocional de la desesperança, principal factor de risc en la conducta suïcida, mitjançant l'art. Poder abordar aquesta temàtica des del light painting (dibuix amb llum) permet apropar-se a una realitat molt desconeguda, d'una manera molt més natural i lúdica permeten que els alumnes puguin explorar nous significats amb un mitjà de comunicació diferent. El taller permet incidir en l'estat emocional de la desesperança per tal de poder reflexionar sobre la vida i la mort. A més, permet obrir noves vies de comunicació per tal que els alumnes coneguin quins mitjans i quina xarxa d'ajut tenen propers en cas que estiguin passant per una situació de crisis o bé en cas que detectin que algun company hi estigui passant.

Amb aquestes activitats es vol treballar el desenvolupament de conductes assertives i empàtiques, la capacitat d'escolta i el respecte vers les diferents opinions i visions i la consciència de la importància del treball en equip.

Objectius

  • Aprendre a reconèixer les emocions i sentiments d'un mateix i dels altres emfatitzant l'estat emocional de la desesperança.
  • Conèixer els diferents mitjans i recursos dels quals es disposen per tal de tractar a persones amb ideacions suïcides.
  • Experimentar i relacionar, a través de les arts plàstiques, art i emoció.

A qui s'adreça: Educació secundària obligatòria i postobligatòria dels centres educatius de la ciutat de Girona i de la comarca

Calendari: Durant el curs escolar els dimecres i divendres

Durada aproximada: 2 hores

Nombre d'alumnes per grup:Grup/classe (màxim 30 alumnes)

Lloc: Una aula fosca

Preu: 120 €/grup

Inscripcions: Cal inscriure's amb un mínim de 2 mesos d'antelació sobre la data prevista per a la realització de l'activitat a apsascontacte@gmail.com. L'activitat s'acompanya d'una trobada formativa gratuïta per al claustre

Més informació: APSAS- Associació per a la Prevenció de Suïcidi i l'Atenció al Supervivent apsascontacte@gmail.com

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: APSAS. Col·labora El bombeto - Tallers itinerants de cinema i animació i Ajuntament de Girona