Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Recursos educatius | La Caseta

Recursos educatius 2022-2023

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores. 
 

Proxy Portlet

Canvia el conte. Prevenció de les violències sexuals

Referència144 (codi 1207)
Nivell
  • ESO (primer cicle)
Temàtica
  • Educació per la igualtat de gènere
  • Educació per la prevenció de les conductes violentes
  • Educació per la salut

Aquest recurs s’ha creat per treballar el vídeo #CanviaElConte, per ressaltar com, fins i tot els contes aparentment innocents poden estar carregats de prejudicis i estereotips. Ens preguntarem com és que continuen presents uns models de feminitat i de masculinitat que es relacionen des de posicions desiguals, generant clares situacions de violència masclista. L’objectiu és comprendre i identificar les violències sexistes normalitzades que es donen a l’espai públic en forma d’agressió verbal, física o sexual. Treballarem els conceptes d’agressió, abús i assetjament sexual, introduirem la “cultura de la violació”, el consentiment en les relacions sexuals, l’empoderament o el procés per desconstruir i aprendre a relacionar-nos des d’una posició equitativa. L’erradicació de la violència està a les nostres mans i, per fer-ho, necessitem analitzar la realitat i aprendre a detectar les pressions de gènere de l’entorn per introduir una mirada que pugui canviar el conte de la vida real. Hi haurà una exposició itinerant de coeducació i prevenció de violències masclistes que acompanyaran els tallers. Per a la realització de l'activitat es disposa d'una presentació PowerPoint.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de la igualtat, la responsabilitat i el respecte.

Objectius

  • Adquirir eines per comprendre i identificar les violències sexistes que es donen a l’espai públic en forma d’agressió verbal, física o sexual.
  • Comprendre la diferència entre agressió, abús i assetjament sexual.
  • Treballar el concepte de “cultura de la violació”, el consentiment en les relacions sexuals i aprendre a relacionar-nos des d’una posició equitativa.
  • Contribuir a erradicar la violència masclista a través d’una actitud crítica que propiciï el canvi.

A qui s'adreça: 1r curs d'Educació Secundària Obligatòria de centres educatius de la ciutat de Girona

Calendari: Durant el curs escolar

Durada aproximada: Dues sessions d'una hora

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Lloc: A l'aula

Preu: Gratuït

Sol·licituds: Aneu a Sol·licituds de la web de La Caseta-Serveis Educatius i ompliu les dades referents a l'activitat sol·licitada abans del 24 de setembre. Posteriorment, el centre rebrà la resposta de l'Ajuntament confirmant la seva acceptació a l'activitat.
Posteriorment caldrà concertar el taller a : cristina.vila@ajgirona.cat

Més informació: Ajuntament de Girona - Àrea d'igualtat i Drets Socials

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Ajuntament de Girona - Àrea d'igualtat i Drets Socials. Col·labora Little Revolutions