Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El nou curs escolar s'inicia amb tots els centres oberts, el 100% de presencialitat i la mascareta a les aules

L’alumnat vacunat amb la pauta completa no haurà de fer quarantena en el cas que sigui contacte estret d’un positiu. Les famílies podran entrar als centres educatius, segons el Pla del Govern d’inici del curs 2021-2022 que arrenca el 13 de setembre.

Aquest curs que comença el 13 de setembre torna a ser un curs en context de pandèmia. És per això que en aquests darrers mesos s’ha treballat perquè tot estigués a punt per minimitzar l’impacte de la Covid-19 als centres educatius.

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha donat a conèixer les noves mesures del Pla d’inici del curs escolar 2021-2022 que s'han revisat tenint en compte la situació epidemiològica actual, el calendari de vacunació i la variant Delta predominant. 

El document, que ja ha estat enviat als centres educatius, ha estat explicat en una compareixença conjunta pel conseller d’Educació, Josep Gonzàlez- Cambray, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon i la portaveu del Govern, Patrícia Plaja. Podeu veure la nota de premsa amb tota la informació al següent enllaç.

Mesures destacades per al curs 2021-2022

  • El curs serà completament presencial a totes les etapes i mantindrà els grups de convivència estable.
  • Alumnat vacunat amb la pauta completa no haurà de fer quarantena en el cas que sigui contacte estret d’un positiu.
  • Al pati, dins del mateix grup de convivència estable, no cal dur la mascareta.
  • Les famílies podran entrar als centres mantenint totes les mesures sanitàries: si l'entrada al centre es fa pel pati, l'alumnat podrà ser acompanyat per part de la família; es permet l’adaptació a l’educació infantil; i les reunions amb les famílies seran preferiblement virtuals –tot i que segons el context es pot valorar format híbrid amb totes les garanties-.
  • Es recomana iniciar les extraescolars a l’octubre, amb recomanació de 10 alumnes per grup i màxim de 15 si l’espai permet mantenir les distàncies de seguretat.
  • Les festes escolars es podran fer amb presència de les famílies sempre en espais exteriors, sense aglomeracions i amb distància, mascareta i recomanació que les persones estiguin vacunades.

El conseller ha posat de manifest la importància de la vacunació per aturar la propagació del virus, i ha anunciat que els departaments d’Educació i Salut van adreçar a finals de setmana una carta a les famílies demanant que vacunin als fills a partir dels 12 anys.

Nota: informació resumida de la nota de premsa que ha emès el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya

Nota de premsa del Departament de Salut
Recomanacions per a la vacunació contra la COVID-19 - Adolescents de 12 a 15 anys
Tornar