Header: La Caseta. Serveis Educatius

La Caseta. Serveis Educatius

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona lliura els premis del recurs educatiu “Llegeix, càmera i... acció!”

Més de 200 nois i noies han participat a la proposta de creació de booktrailers del Museu del Cinema i de Biblioteques de Girona.

Imatge del booktrailer guanyador

L’Ajuntament de Girona va lliurar dimarts en un acte en línia els premis del recurs educatiu “Llegeix, càmera i... acció!”, organitzat pel Museu del Cinema i les Biblioteques de Girona. La novena edició de la iniciativa s’ha pogut realitzar malgrat les dificultats d’aquest any, i hi han participat més de 200 alumnes de 2n i 4t d’ESO dels instituts Ermessenda i Jaume Vicens Vives de la ciutat.

Després de tot un curs escolar descobrint i treballant com fer un tràiler d’un llibre, els grups seleccionats de l’alumnat participant a “Llegeix, càmera i... acció!” han presentat els seus booktrailers i han entrat a formar part del concurs final. Aquest any, el lliurament de premis no s’ha pogut fer als cinemes Ocine de Girona com és habitual degut a les restriccions per la COVID-19, i els nois i noies participants han seguit l’acte en línia des de la seva aula. 

“Des de l’Ajuntament volem fer un agraïment als equips de Biblioteques i del Museu del Cinema, així com al professorat i, sobretot, als pràcticament 200 joves per la seva participació en la iniciativa i els volem felicitar pel gran nivell de tots els treballs. Animo tots els nois i noies a seguir descobrint el plaer de la lectura i la infinitat de recursos que permet l’audiovisual, i a continuar gaudint del plaer de llegir Història, d’explicar històries, i de saber-les transmetre”, ha destacat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

En aquesta edició 2021, el Premi al Millor Booktrailer ha estat per la peça sobre Frankenstein, de Mary Shelley, realitzada per les estudiants de l’institut Ermessenda Jeanette Garcia, Maria González, Bianca Pitulice, Judit Romero i Ariadna Sidera.

El segon premi, a la Millor Producció, ha estat per un altre grup d’alumnes de l’institut Ermessenda pel seu treball sobre el llibre Diumenge al matí al peu del salze, de Dolors Garcia Cornellà. Finalment, el tercer premi, a la Millor Realització, ha estat per al booktrailer basat en Noel et Busca, d’Àngel Burgas, fet per un grup d’alumnes de l’institut Jaume Vicens Vives. A banda d’aquests tres guardons, també s’han lliurat mencions especials a la Millor Adaptació, Millor Càmera, Millor Muntatge i Millor Direcció Artística.

El recurs educatiu “Llegeix, càmera i... acció!” està impulsat pels serveis educatius del Museu del Cinema i de Biblioteques de Girona, amb la col·laboració dels cinemes Ocine. Des del setembre, l’alumnat participant ha treballat per produir els booktrailers, dels quals el mateixos centres han seleccionat els millors, que són els que han participat en el concurs final.

La proposta educativa vol potenciar el gust per la lectura del jovent fent que visqui les diferents etapes d’una producció audiovisual (preproducció, producció, postproducció i difusió) gràcies a la lectura prèvia d’un llibre escollit pels mateixos nois i noies. De fet, la tria del llibre és el punt d'inici d'aquest projecte anual que se centra en l'elaboració d'aquest audiovisual que acaba amb la seva presentació i difusió pública.

Els booktrailers guanyadors es poden visualitzar al vídeo, ubicat al canal de Youtube del Museu del Cinema i que adjuntem en aquesta notícia.

Tornar