Header: Aula d'escriptura

Aula d'escriptura

Ruta de navegació

Aula de seguiment i monogràfics (part 1) | Aula d'escriptura

Aula de seguiment i monogràfics

Monogràfics

Dilluns jo. Dimarts jo. Dimecres jo. Dijous jo. El dietari o l'escriptura del diari íntim
Monogràfic d’escriptura sobre dietaris

Els dimecres 21 i 28 de setembre i 5 d'octubre de 2022 a Girona, i el divendres 14 d'octubre a Palafrugell - de 18 a 20 h

Centre Cultural La Mercè

Del dietari o el diari íntim es diu que és el gènere més democràtic. Proper a la crònica de viatge i a les memòries, és el gènere més indefinit i que pot prendre més formes, el més dòcil i més porós, el que admet totes les llibertats imposant una única condició: atendre’s al curs dels dies, al calendari. Sobre l’escriptura de diaris i les seves possibilitats en parlarem tot explorant alguns dels “grans” diaris íntims publicats al segle XX. Revisant fragments de diaris personals d’Alejandra Pizarnik, Virginia Woolf, Franz Kafka, Cesare Pavese, Witold Gombrowicz o Josep Pla, ens aproparem als mecanismes textuals que activen aquest dispositiu del jo que anomenen intimitat. Compartirem també alguns textos teòrics il·luminadors de Maurice Blanchot, Roland Barthes o Begoña Méndez sobre aquesta manera de consignar la vida que és el diari privat.

Aquest monogràfic consta de tres sessions al Centre Cultural la Mercè de Girona i una última sessió a la Fundació Josep Pla de Palafrugell, que a més del taller constarà en una visita guiada a l’exposició Pla i Fuster, molt vinculada als dietaris.

Professor: Cristina Massanés
Ho organitza: Aula d'escriptura
Horari: de 18 a 20 h.
Preu: 57 €. Places limitades
Inscripcions: www.girona.cat/inscripcions

Quatre poetes catalanes dels segles XIX i XX
Entre llivanyes i juntures. Monogràfic d’anàlisi literària

Els dilluns 28 de novembre, i 12 i 14 de desembre + una data per confirmar

Centre Cultural La Mercè

Un monogràfic per submergir-se en l’obra poètica de Maria Antònia Salvà (1869 - 1958), Clementina Arderiu (1889 - 1976), Maria Mercè Marçal (1952 - 1998) i Dolors Miquel (1960). De la mà de la poeta Maria Callís.

Professor: Maria Callís
Ho organitza: Aula d'escriptura
Horari: de 18 a 20 h.
Preu d'inscripció: 55 €
Inscripcions: www.girona.cat/inscripcions

Els dilluns 21 i 28 de novembre, i 12 i 19 de desembre

Aula de seguiment i monogràfics (part 2) | Aula d'escriptura

Activitats per als exalumnes Curs 2021-2022

 • Sessió d'espais per a trobades regulars sense professorat
  El centre posa a disposició dels exalumnes les sales de treball del Centre Cultural La Mercè de forma gratuïta per tal que es trobin i comentin els seus textos. Per utilitzar aquest servei és necessari que hi hagi una persona interlocutora del grup que faci la petició per correu electrònic especificant el nombre de persones i el calendari de trobades, que caldrà adequar a la disponibilitat dels espais.
 • Taller de seguiment per a exalumnes 
  Es proposa la creació d’un grup de treball que es trobi una vegada al mes. Aquest grup escriu a partir de temes que es van proposant de trobada a trobada i que els inscrits s’envien entre ells i comenten a la trobada següent.
  En 3 de les trobades es comptarà amb l’assessorament d’un professor que haurà llegit els textos i els comentarà amb el grup. Les sessions es fan un sol dia en dues franges horàries, i els alumnes poden assistir a aquella que els vagi millor o, si és el cas, a totes dues.
  • Horari: Els dimecres. Grup 1: de 17 a 18.30 h - Grup 2: 18.30 h a 20 h.
  • Calendari: 5 d’octubre (amb un/a professor/a), 9 de novembre, 14 de desembre (amb un/a professor/a), 11 de gener, 8 de febrer, 8 de març (amb un/a professor/a), 12 d’abril i 17 de maig (amb un/a professor/a).
  • Preu: 25 €

Inscripcions a partir de l'1 de setembre.

Inscripcions